Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Ny: För snabb, exakt och vridningssäker montering av systemöverbyggnader: Anti-twist-system för snabb, exakt och vridningssäker montering av systemöverbyggnader

RK Rose+Krieger har utökat sina tillbehör för RK Light Clamps plaströrsanslutningar i ett stycke i storlek 30 mm. Det nya vridlåset Anti-Twist, som används i systemförband, garanterar tidsbesparande montering och enkel justering av konstruktionen. Systemet av anodiserat aluminiumrör (diameter 30 mm) med fyra profilspår med ett vinkelavstånd på 90° och svarta plastklämmor av förstärkt polyamid kan fritt kombineras med alla enstyckiga RK Light Clamps i storlek 30 mm i sluten konstruktion. Ytterligare fördel: Det är betydligt lättare att rikta och montera än konventionella plåtklämmor.

För montering skjuts den räfflade profilen genom plastkopplingarna, som för hand placeras med två klämmor - en före och en efter rörkopplingen - för att förhindra vridning, och fixeras i klämelementet genom att skruven dras åt. De fyra profilrännornas 90°-placering garanterar att rören alltid placeras exakt och rätvinkligt i förhållande till varandra. På så sätt kan även komplexa konstruktioner monteras av endast en person med hjälp av det nya systemet.

Anti-twist-systemet lämpar sig särskilt väl för att förverkliga utskjutande konstruktioner. Här är rörkopplingar av plast fördelaktiga på grund av sin låga vikt, men de användes sällan eftersom de glider på aluminiumröret över ett visst vridmoment. Det nya anti-twist-systemet förhindrar sådan glidning och därmed vridning av konstruktionen, eftersom det kan absorbera många gånger högre vridmoment än enkla plastkopplingar. På så sätt kan användarna i ännu högre grad dra nytta av fördelarna med de lätta endelade RK Light Clamps i ett stycke. Systemet kan kombineras fritt i storlek 30. Det innebär att det kan användas särskilt där vridning av konstruktionen måste förhindras på ett tillförlitligt sätt.

"De första kunderna som redan framgångsrikt använder vårt Anti-Twist-system har konstaterat att den enorma tidsbesparingen vid monteringen och viktoptimeringen jämfört med plåtklämmor, liksom det attraktiva utseendet, utgör ett tydligt mervärde", förklarar Michael Neubaur, produktchef för fogningsteknik på RK Rose+Krieger.

Rören i anti-twist-systemet finns tillgängliga antingen som sex meter långa stänger eller som kapade till mått. Clipsen finns i påsar med tio stycken.

Fler nyheter

Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer
SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder