Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

14.07.2023 01:07

Monteringssystem i rostfritt stål för rackstrukturer

Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

Med sitt nya monteringssystem för rostfritt stål (EMS) utökar RK Rose+Krieger sitt sortiment av produkter i rostfritt stål med innovativa anslutningselement för montering av industriella ramstrukturer tillverkade av fyrkantiga eller runda rör i den vanliga storleken 40. En speciell klämteknik möjliggör enkel, snabb och säker montering eller demontering i bara några få steg.



Den nya EMS från RK Rose+Krieger är ett rent och billigt alternativ till svetsade rörkonstruktioner. Kunden får färdigbearbetade anslutningselement inklusive innovativ klämteknik, som han kan kombinera med rostfria stålrör som kapas till önskad längd för att skapa önskade ramar eller räcken.



Fem olika EMS-element finns för närvarande tillgängliga i både rundrörs- och fyrkantrörsversioner: hörn, T-stycken, tväranslutningar, 3-balkanslutningar och fotelement med justerbar fotanslutning. Förutom det gängade hålet för den justerbara foten har EMS-fotelementen ett andra hål för avtappning av rengöringsvätska.



Alla EMS-element levereras med gjutna klämanslutningar i rostfritt stål som skjuts in i anslutningsrören och kläms fast ordentligt genom att en skruv dras åt. På så sätt skapas en säker anslutning som ändå kan lossas när som helst. Den speciella klämtekniken, som kan kompensera för toleranser på upp till två millimeter, garanterar en säker fyrpunktskontakt i både runda och fyrkantiga rör och därmed en tätt centrerad passning runt om.



Det nya monteringssystemet i rostfritt stål är en särskilt hållbar lösning eftersom anslutningselement och klämkopplingar kan kombineras med alla runda och fyrkantiga rör i rostfritt stål med ett tvärsnitt på 40x2. Dessutom kan de monterade ställningarna när som helst demonteras, transporteras på ett platsbesparande sätt och återmonteras i ny form.



Typiska användningsområden för EMS-anslutningselementen är ställningar i livsmedelsrelaterade områden, i renrum och i alla andra industrimiljöer där konstruktioner i rostfritt stål är fördelaktiga eller önskvärda.

En utökning av EMS med ytterligare anslutningselement övervägs.

Fler nyheter

Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer
SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder

19.10.2022 01:00