Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Lösningar för arbetsplatser och intralogistiksystem

SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder

Med SensorBoard för läges- och orienteringsdetektering av komponenter integrerar RK Rose+Krieger en teknik som ofta används i tv-studior i sitt modulsystem för skräddarsydda systemlösningar. SensorBoard är flexibelt skalbar och ersätter i många fall kostnadskrävande kamera- och sensorteknik. Systemet visar sina fördelar särskilt i kombination med (samarbets-)robotar, axelsystem och automatisk vidareförädling av produkter.


SensorBoard-tekniken, som ursprungligen utvecklades för att möjliggöra obemannade förflyttningar av TV-kameror från kontrollbordet i studion, har också ett brett användningsområde inom industrin. Oavsett om det gäller automationssystem, överföringsteknik, bearbetningsmaskiner eller arbetsstationer och automatstyrda fordon (AGV) - överallt där det krävs exakt positionering eller hantering av fritt placerade komponenter visar SensorBoard sina fördelar. Till skillnad från konventionell sensor- och kamerateknik påverkas SensorBoards prestanda nämligen inte negativt av otillräckliga, extrema eller föränderliga ljusförhållanden eller av smuts, damm eller olja.


SensorBoard består av minst två sensorytor och är flexibelt skalbar från 100 kvadratmillimeter. Om den kombineras med en cobot placerar eller upptäcker den senare komponenter som ligger på en sensoryta eller i rummet med en noggrannhet på 0,01 millimeter och tar tag i dem lika exakt som om systemet vore mekaniskt kopplat. SensorBoard-tekniken används i manuella cobot-vagnar (eller till och med i helautomatiska AGV-system) som rör sig mellan flera arbetsstationer eller monteringslinjer och möjliggör en mycket noggrann positionering av respektive fordon vid dess destination och förbereder det därmed för ytterligare helautomatisk hantering av produkter från ett brett spektrum av industrier.


RK Rose+Kriegers dotterbolag RK-AHT integrerar SensorBoard-tekniken i kundspecifika lösningar. Företaget erbjuder lösningar för manuella, halvautomatiska eller helautomatiska uppgifter i en mängd olika industriella miljöer.


Intresserade kan nu uppleva de nya SensorBoard-lösningarna i praktiken i RK-AHT:s showroom i Bienenbüttel.

Fler nyheter

Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer

19.10.2022 01:00