Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger utökar programmet med linjära axlar med enkelrör

Nya glidskenor med anpassad positionering

RK Rose+Krieger utökar sitt sortiment av enrörs linjäraxlar för enkel manuell justering med teleskopstyrningarna RK LightUnit-G och RK LightUnit-G. Särskilda egenskaper hos de nya linjäraxlarna av aluminium är den justerbara låspositionen för styrvagnen eller styrröret, den viktreducerade konstruktionen, korrosionsbeständigheten och den enkla monteringen med bara ett verktyg.



Den spindeldrivna enrörslinjäraxeln RK LightUnit har utvecklats speciellt för enkel manuell justering. Den har en spindel i aluminium och glidlager i plast. Dessa säkerställer en viktreducerad konstruktion så att styrvagnen kan flyttas med liten ansträngning. RK Rose+Krieger har nu lagt till teleskopstyrningarna RK LightUnit-G och RK LightUnit-G med justerbara låspositioner till dessa enkelrörs linjäraxlar.


Justerbar låsfunktion

Styrprofilen i aluminium för RK LightUnit-G kan kapas till en storlek upp till en längd på 1 500 mm. Positioneringselement fästs i spåret på den öppna C-styrningsprofilen för exakt positionering av den manuellt justerbara styrvagnen. Vid förflyttning griper styrvagnens låsbult automatiskt in i dessa positioneringselement. Den speciella egenskapen jämfört med andra lösningar är att aluminiumpositioneringselementen när som helst kan frigöras med en insexnyckel och låsas igen i en annan position. Detta innebär att valfritt antal låspositioner kan realiseras utan borrning.



Till skillnad från RK LightUnit-G har den teleskopiska versionen ett styrrör som kan positioneras för hand. Valfritt antal låspositioner kan också definieras med hjälp av positioneringselementen i C-styrningsprofilen.


Mångsidig

Glidstyrningarna är idealiska för applikationer som formatjusteringar på transportband, positionering av sensorer och ljusbarriärer, sågstopp, fixturkonstruktion och applikationer där enkel manuell positionering eller höjdjustering krävs. Styrvagnarna i plast finns i 3 olika utföranden för att uppfylla de olika kraven. Om applikationen kräver det kan olika typer av styrvagnar användas på en styrprofil. Varje enskild del av de nya glidstyrningarna kan beställas separat av användaren. Tack vare det modulära systemet kan de kombineras flexibelt efter behov. En annan fördel är att alla komponenter snabbt kan levereras från lager.

Fler nyheter

Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer
SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder

19.10.2022 01:00