Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Förändring i ledningen

Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer

Gregor Langer, som framgångsrikt har lett verksamheten för RK Rose+Krieger GmbH sedan 2021 och under denna tid har kunnat ytterligare utöka företagets framgångsrika koncept - att implementera innovativa lösningar i nära kunddialog och att skapa mervärde för kunderna genom lösningsorienterad rådgivning - kommer att lämna företaget den 16 juni 2023. Den 1 juni 2023 lämnar han över ledningen för RK och ledningen för Phoenix Mecano-koncernens division Automation Modules till Björn Riechers.


"Det är viktigt för mig att betona att detta steg uteslutande utlöstes av privata skäl och att det därför är mycket svårt för mig att lämna RK Rose+Krieger och Phoenix Mecano", säger Gregor Langer, som kommer att ta sig an en ny professionell utmaning nära sin hemstad efter att ha lämnat RK.

Han har varit VD för RK Rose+Krieger sedan juli 2021 och har initierat många viktiga förändringar för den strategiska vidareutvecklingen av affärsenheten Automation Modules på kort tid. Till exempel utvecklade han tillsammans med teamet en strategisk målbild med en starkare åtskillnad mellan affärsmodellerna för komponent- och systemverksamheten. I framtiden kommer komponentverksamheten att växa starkare genom RK-systemverksamheten. För genomförandet anpassade han företaget starkare till fokussektorerna intralogistik och förpackningsteknik enligt strategin "förenkla och fokusera för att växa starkare" och införde en affärsutvecklingsledning inom försäljning.


"Strategin och den väg som valts för att genomföra den gäller fortfarande och kommer att fortsätta att genomföras under ledning av den nya verkställande direktören, Björn Riechers", betonar Gregor Langer. Överlämningsprocessen till efterträdaren pågår för närvarande. Björn Riechers studerade industriell teknik (maskinteknik) vid tekniska universitetet i Berlin och har omfattande erfarenhet som chef och konsult inom områdena försäljning, marknadsföring och ledning inom industrin. Från 2014 till 2022 var han VD för LKE Group, en tillverkare av materialhanteringslösningar. Dessförinnan var han medlem i koncernledningen för Hoppecke Group och i den internationella ledningsgruppen för Linde Material Handling, en ledande tillverkare av gaffeltruckar och lagerutrustning. På RK Rose+Krieger kan Björn Riechers främst bidra med sin erfarenhet av internationellt samarbete och systemutveckling och även driva frågor som digitalisering, hållbarhet och ergonomi på arbetsplatsen:

"Målsättningen att vidareutveckla RK Rose+Kriegers framgångsrika komponentverksamhet med hjälp av lösnings- och systemerbjudanden stämmer mycket väl överens med min stora erfarenhet och jag ser fram emot att konsekvent fortsätta på den inslagna vägen tillsammans med det utmärkta globala teamet på RK Rose+Krieger. Som vårt DNA förblir komponenten en viktig garant för vår framgång. Med lösningar och system som utvecklats och kommer att utökas ytterligare kommer vi framgångsrikt att fortsätta vår tillväxtstrategi med de globala dotterbolagen i Phoenix Mecano Group."

Fler nyheter

Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar
SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder

19.10.2022 01:00