Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

28.03.2024 01:03

Rörkopplingar i rostfritt stål för slagtåliga belastningar från RK Rose+Krieger

Temperatur- och korrosionsbeständig

För stabil anslutning av rör är klämbara rörkopplingar ett billigt och extremt flexibelt alternativ till komplexa in-house- eller svetsade konstruktioner. RK Rose+Krieger har utvecklat Robust Clamps för tunga belastningar och slagtåliga tillämpningar. Dessa höghållfasta rörkopplingar i rostfritt stål är extremt temperatur- och korrosionsbeständiga och är speciellt utformade för dynamiska belastningar.


Klämbara rörkopplingar från RK Rose+Krieger är alltid den perfekta lösningen när komponenter måste anslutas på ett kraftanpassat och permanent elastiskt sätt och ändå vara enkla att installera och ta bort. Förutom de lätta röranslutningarna i plast och massiv aluminium erbjuder den Minden-baserade tillverkaren även Robust Clamps röranslutningar i rostfritt stål för tunga belastningar och slagtåliga tillämpningar.



Höghållfasta röranslutningar i rostfritt stål

De temperatur- och korrosionsbeständiga Robust Clamps är särskilt styva och förblir höghållfasta även under dynamiska belastningar. Tack vare elektrokemisk passivering - rörkopplingarna elektropoleras i ett sista steg - är de mer motståndskraftiga och lättare att rengöra än element tillverkade av obehandlat rostfritt stål. De stabila och pålitliga rörkopplingarna är idealiska för krävande, korrosionsbeständiga konstruktioner, som de som finns i utomhusområden, men även inom apparat- och anläggningsteknik inom den kemiska industrin. Tack vare sin speciella design med mjuka konturövergångar, låg ytjämnhet, stora slitsar och blindhålsdesign förhindrar de ansamling av smuts och är därför också predestinerade för livsmedelsrelaterade applikationer.



Hög klämkraft för tunga belastningar

Den höga klämkraften hos Robust Clamps rörkopplingar säkerställer en tillförlitlig, fjädrande anslutning även under dynamiska belastningar. De externa sexkantsbultarna kan enkelt dras åt eller lossas med standardverktyg. Serietyperna fläns (FK), vinkel (W), bas (FS) och tvärklämma (K) finns för närvarande tillgängliga i storlekarna 12 till 40 mm.

Fler nyheter

Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer
SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder

19.10.2022 01:00