Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

06.03.2024 01:03

Systemlösningar för intralogistik från RK Rose+Krieger

Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet

Genom att använda optimerade arbetsplats- och transportsystem skyddar företag sina anställdas hälsa och sparar tid och kostnader i produktionen. Med ett modulsystem med över 50 000 enskilda komponenter erbjuder RK Rose+Krieger den perfekta grunden för skräddarsydda systemlösningar inom området intralogistik för perfekta interna materialflöden. Intresserade fackbesökare kan ta reda på mer om den Minden-baserade tillverkarens breda utbud av lösningar på LogiMAT 2024 i Stuttgart.

Intralogistik är en nyckelfaktor för ett företags ekonomiska framgång. Detta gör det ännu viktigare att arbetsstationer och transportsystem är optimalt skräddarsydda för respektive applikation. RK Rose+Kriegers breda produktportfölj möjliggör sofistikerade systemlösningar med vilka det interna materialflödet kan optimeras. Komponenterna är perfekt matchade och serierna är kompatibla med varandra.

Anpassade transportvagnar och mobila lagringssystem

En mängd olika komponenter och verktyg måste lagras och transporteras för det interna materialflödet. Det är därför materialvagnar och lagringssystem som är perfekt anpassade till respektive uppgift är en förutsättning för smidig produktion. Med det modulära produktsystemet från RK Rose+Krieger kan individuella transportvagnar och lagringssystem tillverkas för att optimera materialflödet. Dessa kan anpassas, utökas eller helt omvandlas till nya system efter behov.


Uppgiftsspecifika monteringsarbetsstationssystem

Kraven på industriella monteringsarbetsstationer är lika individuella som de produkter som tillverkas på dem. De ska inte bara avlasta medarbetarna från fysiskt ansträngande eller monotona arbetsuppgifter, utan även bidra till ett säkert och felfritt genomförande av arbetsprocesserna. Ofta är det till och med nödvändigt att integrera dem i den digitala arbetsvärlden. Dessutom måste monteringssäkerheten garanteras även vid byte av medarbetare - en avgörande faktor, särskilt när det gäller kvalitetssäkring. LEAN-metoder och stödjande assistanssystem spelar en viktig roll här. Med lösningarna från RK Rose+Krieger kan uppgiftsspecifika monteringsarbetsstationer konfigureras färdiga för användning, från enkla standardarbetsbänkar till (delvis) automatiserade högteknologiska arbetsstationer med robotstöd och optiska assistanssystem.


LogiMAT-mässan

RK Rose+Krieger ställer ut på LogiMAT för första gången i år. Från den 19 till den 21 mars kan intresserade fackbesökare ta reda på mer om den Minden-baserade tillverkarens systemlösningar på den internationella mässan för intralogistiklösningar och processhantering. På mässan i Stuttgart presenterar fullsortimentsleverantören sin omfattande produktportfölj för det interna varuflödet i hall 1 Gallery, monter 1GA81.




Fler nyheter

Temperatur- och korrosionsbeständig
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer
SensorBoard - Alternativet till optiska positioneringsmetoder

19.10.2022 01:00