Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.01.2022 02:01

Platta skruvar med toleranskompensation

Minska påfrestningar och förlänga livslängden

Spänningar kan innebära en tung belastning på maskiner och utrustning på lång sikt. När fluktuerande temperaturer ändrar en komponents dimensioner, monteringsfel uppstår, tillverkningstoleranser måste kompenseras eller när komponenternas läge varierar på grund av dynamiska belastningar, erbjuder användningen av lamellskruvar med toleranskompensation avgörande fördelar.

I många tillämpningar förflyttas komponenter på två parallella styrningar. För detta ändamål monteras styrskenorna på ett konsol och styrvagnarna är förbundna med en platta. Den rörliga massan monteras stabilt och utan spel på båda styrningarna, så att systemet är statiskt överbestämt. När spänningar tillförs måste krafterna absorberas av styrningen, vilket ökar förskjutningsmotståndet och minskar komponenternas livslängd. För att förhindra statisk överbestämning av systemet är det ofta nödvändigt att integrera ett arrangemang med lokaliserande och icke lokaliserande lager. Norelems innovativa flatheadskruvar med toleranskompensation erbjuder dock en alternativ lösning.

Mindre ansträngning vid tillverkning och montering

Flatheadskruven med toleranskompensation är en skruv för anslutning av två komponenter som tillåter en önskad rörelse av komponenterna i förhållande till varandra (flytande lager). Plattskruven består av tre komponenter: Bult, glidlager och O-ring. När skruven skruvas in i borrningen trycker glidlagret ihop O-ringen med en fördefinierad mängd. Lättlagret sitter sedan på skruvhuvudet. Slaglängden begränsas på motsvarande sätt av installationsdimensionen. Detta säkerställer ett flytande lagerarrangemang med praktiskt taget spelfri installation. Det flytande lagret är begränsat till en definierad dimension. Exakt iakttagande av komponenttoleranser i produktionen och tidskrävande inriktningsarbete elimineras.

Det Markgröningenbaserade företaget erbjuder de platta skruvarna med toleranskompensation i olika utföranden. De finns med yttre eller inre gängor, strukturen bestående av en skruv av galvaniserat stål, en O-ring och ett glidlager är alltid densamma.

Fler nyheter

En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live

MHP RIESEN Ludwigsburg är glada att välkomna norelem, en regional global aktör, som sin nya TOP-p...

norelem utökar sitt sortiment av gångjärn