Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Exakt i svängen, pålitlig på raksträckan

Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

Linjärstyrningar används inom många områden där kroppar måste förflyttas med så lite kraft och friktion som möjligt, till exempel inom förpacknings- och livsmedelsindustrin eller på innerdörrar i fartyg eller tåg. Norelem erbjuder nu även linjära rullstyrningar, indelade i fyra produktfamiljer.

De linjära rullstyrningar som norelem erbjuder omfattar raka och böjda linjära styrskenor av blankt, härdat stål samt två varianter av de matchande rullstyrningsvagnarna. De linjära rullstyrningarna finns i två storlekar, som skiljer sig åt när det gäller höjd- och breddmått på de linjära styrskenorna.


Linjära styrskenor

norelem erbjuder sina linjära styrskenor med och utan spår. I versionen med dubbelsidigt spår kan skenorna enkelt monteras med hjälp av en försänkt fjädernyckel. På så sätt kan skenorna skruvas fast direkt på en plan yta. Dessutom underlättar den exakta inriktningen med hjälp av en fjädernyckel passningen över skarven. Alla linjära styrskenor med kilspår kan kombineras efter behov för att skapa komplexa geometrier av böjda och raka linjära styrskenor. För versionerna med kilspår ingår passbitarna i leveransen, liksom pluggar som täcker skruvarna i skenorna och skyddar dem mot smuts och främmande föremål. norelem erbjuder även raka linjära styrskenor utan kilspår och i tre standardlängder på 500, 1 000 och 2 000 mm.på kundförfrågan finns även längder på upp till 4 000 mm.

Linjärstyrskenorna kan skruvas fast ovanifrån och kan utrustas med en eller flera rullstyrvagnar.



Rullstyrvagnar

Rullstyrvagnarna 21350 har en enkel mekanism som medger en kompensation på ca 0,05 mm. Därför kan endast raka linjära styrskenor användas. Nivelleringsmekanismen hos rullstyrvagnen 21351 tillåter däremot ett toleransområde på ca 0,5 mm. Detta gör det möjligt att köra på raka och böjda linjära styrskenor. Den maximala accelerationen är här 50 m/s² och den maximala körhastigheten är 5 m/s. Tack vare den integrerade, ensidiga förspänningsmekanismen anpassar sig rullarna alltid till skenans kontur. Det innebär att raka sträckor och kurvor kan köras med konstant förskjutningsmotstånd utan spel och att slitaget på rullstyrningarna minimeras. Det är inte nödvändigt att anpassa rullarna till rälsbredden med hjälp av ett excentriskt stift. Rullstyrningsvagnarna kan helt enkelt skjutas på rälsen. I detta fall rör sig alla vagnar jämnt och utan att rullarna glider på rälsen.




Fler nyheter

En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live

MHP RIESEN Ludwigsburg är glada att välkomna norelem, en regional global aktör, som sin nya TOP-p...

norelem utökar sitt sortiment av gångjärn
Låsbultar och nya positioneringsbussar med tillståndssensor från norelem