Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

26.06.2023 00:06

norelem på automatica 2023

Upplev nya och beprövade norelem-produkter live

På årets automatica, den internationella mässan för intelligent automation och robotteknik, som äger rum den 27-30 juni i München, kommer norelem att presentera många innovationer som pneumatiska svängklämmor samt en mängd beprövade standardelement.



automatica är världens ledande marknadsplats för automatiserad, intelligent produktion. I norelems monter kan besökarna i år, utöver det etablerade sortimentet, återigen förvänta sig ett antal nya produkter som pneumatiska svängklämmor och kopplingar i olika utföranden samt "intelligenta" bussningar - allt att röra vid och prova på de så kallade podiumöarna.



Norelems höjdpunkter

På en av dessa utställningspaneler kan till exempel användarvänligheten hos svängklämmorna och spännklämmorna testas. En annan panel visar olika kopplingar för momentöverföring och vibrationsdämpning, till exempel metallbälgkopplingar, elastomerklokopplingar, korsglidkopplingar och styva kopplingar. Med de intelligenta bussningarna presenterar norelem ännu en höjdpunkt: låsstift och positioneringsbussningar samt fjäderbelastade tryckstycken med tillståndssensorer. Dessa induktiva sensorer möjliggör aktiveringsberoende processtyrning.



Upplev produktmångfalden

norelem har sammanställt ett urval av mer än 70 000 produkter som du kan prova live på automatica. Inom området fixering och fastspänning kommer företaget att presentera sitt flexibla standarddelssystem, som omfattar stöd- och lagerelement, lås- och lokaliseringsbultar, centreringsklämmor, kulstötbultar, 5D-arbetsstycksstopp och fjäderbelastade sidostötstycken. En annan utställningspanel visar centreringsenheten, här håller flytande klämmor och svängklämmor ett arbetsstycke i position. Utställningsföremålen omfattar även variabla snabbspännare, olika spännspakar och plattskruvar med toleranskompensation. Under rubriken Hygienisk design presenteras också olika standarddelar, inklusive roterande spärrar och slangar samt skruvar och muttrar som är utformade för att uppfylla de höga kraven inom livsmedels-, läkemedels-, kemi- och förpackningsindustrin.

Från sektorn för motorpositioneringssystem kommer norelem att presentera olika positioneringsbord, axelskarvar, vinkelväxlar och snäckväxlar. Särskilda höjdpunkter är de två stora utställningsföremålen, norelems drivväxel och en klomaskin - en drivenhet kombinerad med ett pneumatiskt hanteringssystem. Dessutom visas olika teleskopskenor med bland annat ett dämpningssystem för mjukstängning, push-to-open-funktion eller självstängande mekanism. Produktsortimentet av hjul (fasta hjul, länkhjul med "stop-fix"), aluminiumprofiler och tekniska tillbehör som kyl- och sugslangar samt rektangulära, platta och högtrycksmunstycken avrundar företagets presentation.



Du hittar norelem på automatica i hall A5, monter 115.

Fler nyheter

En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

MHP RIESEN Ludwigsburg är glada att välkomna norelem, en regional global aktör, som sin nya TOP-p...

norelem utökar sitt sortiment av gångjärn
Låsbultar och nya positioneringsbussar med tillståndssensor från norelem