Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.03.2024 01:03

Smarta produkter från norelem

Lösningen för felfria bearbetningsprocesser

Under parollen Industri 4.0 utvecklas produktionsanläggningar alltmer till "smarta fabriker" där enskilda produktionssteg övervakas i realtid med hjälp av intelligenta maskiner och sensorer och den övergripande processen organiseras mer effektivt. Norelem har också några av dessa "smarta produkter" i sitt sortiment.

Smarta produkter samlar självständigt in och överför sina egna produktions- och driftsdata till andra enheter. De kan dock inte bara lagra data, utan kan också utrustas med anpassad produktionsinformation så att den nätverksanslutna produkten till exempel kan "starta upp sig själv" och styra sin egen produktionsprocess. Denna kommunikation mellan produkt och maskin - och den person som övervakar båda - förenklar och optimerar många tidigare tidskrävande processer i produktion och verkstad.

Allt i GREEN med smarta produkter från norelem

Smarta produkter är den perfekta lösningen när det gäller att bearbeta arbetsstycken så felfritt som möjligt, till exempel vid maskinbearbetning. De gör det enkelt att kontrollera fastspänning och stopp före bearbetning. Norelem erbjuder olika smarta komponenter för dessa och andra användningsområden.

Den intelligenta stödbulten har en stödyta på 30 mm och möjliggör exakt positionering av arbetsstycket.

Spännprocessen kontrolleras exakt med kraftsensorn för snabbspännare, vilket säkerställer perfekt fastspänning av arbetsstycket med ökad upprepningsnoggrannhet.

Spännarmen med kraftsensor övervakar också fastspänningsprocessen och mäter fastspänningskraften i realtid. Den smarta spännaren finns tillgänglig från norelem i storlekarna 80 mm, 100 mm och 125 mm.

Bekväm dataöverföring och visualisering

Bluetooth-modulen från norelem är en trådlös, kompakt sändare som kan användas universellt inom området smarta produkter. Den är enkel att installera och gör det möjligt att snabbt och visuellt visa sensorns status.
Gatewayen utgör gränssnittet mellan den smarta produkten och maskinstyrningen. Detta gör att spännelementens aktiveringsstatus kan registreras i realtid och att processer kan styras exakt.
Med norelems webbapplikation kan spännsystem bekvämt övervakas via surfplatta, smartphone eller stationär dator. Applikationen gör det också möjligt att övervaka flera verktyg samtidigt i olika bearbetningscenter och produktionssystem.







Kort om norelem Normelemente GmbH & Co. KG

Varje framgång börjar med en idé. Därför hjälper norelem konstruktörer och tekniker inom maskin- och anläggningsteknik med standardiserade komponenter som hjälper dem att uppnå sina mål. Du hittar rätt urval av mer än 100 000 standard- och driftdelar för din konstruktionslösning i vår enkla och tydliga onlinebutik, som ger dig många fördelar. Du vet mer, hittar mer, hittar snabbare och får därmed bättre lösningar.



Du sparar tid, arbetar mer effektivt och optimerar dina processkostnader. Eftersom norelems komponenter är tillgängliga omedelbart, inklusive gratis CAD-data för snabbare design utan ritningar eller konfiguration. Perfekta resultat med mindre tid och kostnader. Fördel: standardiserad del.



Som en etablerad branschinsider har vi åtagit oss att främja unga talanger med norelem ACADEMY. Så att morgondagens designers verkligen kan komma igång.

norelem ACADEMY erbjuder också tekniska kurser, seminarier och produktutbildningar.

Fler nyheter

En lastbil full av innovationer
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live

MHP RIESEN Ludwigsburg är glada att välkomna norelem, en regional global aktör, som sin nya TOP-p...

norelem utökar sitt sortiment av gångjärn
Låsbultar och nya positioneringsbussar med tillståndssensor från norelem