Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

18.06.2024 01:06

KIPP minisvingklämmor ger hög spännkraft i ett litet utrymme

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken

Litet spännelement med stor effekt: De nya minisvängspännarna från HEINRICH KIPP WERK är alltid ett bra val när det gäller snabb och säker fast- och bortspänning av arbetsstycken och bekväm hantering i trånga utrymmen. Dessa praktiska hjälpredor finns i olika storlekar och varianter.

Med spännkrafter på 180 N till 3,5 kN är de också idealiska för fastspänning av större arbetsstycken. Minisvängspännarna från KIPP är lämpliga för ett brett spektrum av applikationer inom maskin-, verktygs- och fixturkonstruktion. De har den stora fördelen att spännarmen kan roteras ut ur arbetsområdet vid byte av arbetsstycke.

Detta innebär att arbetsstycket enkelt kan tas bort eller sättas in ovanifrån. Svängspännarna kan installeras på nolltid: Spännanordningen skruvas enkelt fast på arbetsbänken eller fixturen med hjälp av basen, och tryckspindeln justeras flexibelt till respektive arbetsstyckeshöjd. Beroende på installationssituationen kan varianter med en vänster- eller högersvängande spännarm användas.

För särskilt högt korrosionsskydd finns förutom en brunerad version även en förnicklad version. Ett stort urval av storlekar och varianter erbjuder alltid kunden den optimala lösningen för den specifika applikationen - som basversion, med excenter eller med spärrfunktion.

Den senare säkerställer en konstant spännkraft och indikerar att spännpositionen har uppnåtts med ett tydligt klick. "Med sin kompakta storlek, höga spännkraft och sitt stora utbud av varianter sätter våra minisvängspännare nya standarder när det gäller precision och bekvämlighet", förklarar Andreas Völkle, produktchef för spännteknik på KIPP. "Vårt mål är att erbjuda våra kunder den optimala lösningen för varje spännuppgift."

Fler nyheter

Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format
När hygienen står i centrum