Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Nya krysshandtag med sluten handtagskontur från KIPP

När hygienen står i centrum

HEINRICH KIPP WERK har utvecklat en ny serie korshandtag med en utskjutande stålbussning speciellt för användning under ökade hygienkrav. Fem varianter finns tillgängliga - från antibakteriell till detekterbar - som är mycket lätta att rengöra tack vare den slutna handtagskonturen med en slät yta. Den utskjutande stålbussningen erbjuder en optimal kontaktyta och är särskilt lämplig för korsstiftsanslutningar tack vare sin invändiga gänga.

Om du letar efter robusta och lättanvända handtag är korshandtagen från KIPP rätt val. Gängorna på dessa mångsidiga produkter är tillverkade av robusta material som stål eller rostfritt stål, medan handtagen är tillverkade av plast. När det gäller funktionalitet uppfyller korshandtagen DIN 6335. Den nya korshandtagsserien med utskjutande stålbussning baseras på denna standard med sin hygienoptimerade, attraktiva design och täcker ett brett spektrum av applikationer med totalt fem produktvarianter. Förutom en standardversion finns antibakteriella, högtemperaturbeständiga och visuellt och metalldetekterbara specifikationer.

Standardversionen är tillverkad av förstärkt termoplast, medan metalldelarna valfritt är tillverkade av stål (blåpassiverat) eller rostfritt stål 1.4305. Det antibakteriella korsgreppet är inte bara mycket effektivt mot ett stort antal skadliga mikroorganismer som bakterier eller svampar, utan även mot multiresistenta bakterier som MRSA.

Den högtemperaturbeständiga versionen använder en speciell högtemperaturplast som uppfyller de internationella standarderna och riktlinjerna för livsmedels- och dricksvattensäkerhet FDA, EU10/2011, NSF och KTW. Den gängade bussningen eller gängbulten är tillverkad av rostfritt stål 1.4404 av hög kvalitet som är rost- och syrabeständigt. Det innebär att krysshandtagen inte bara är lämpliga för kontakt med livsmedel och dricksvatten, utan också är permanent beständiga mot hetvatten och hydrolys, vilket gör dem perfekta för användning vid bland annat ångsterilisering. Högtemperaturplasten kan användas tillförlitligt i kontakt med varmluft vid kontinuerliga temperaturer på max. 160 °C och kortvarigt upp till max. 250 °C.

De detekterbara korsgreppen har också utvecklats för livsmedelsindustrin för att förhindra allvarliga fel vid potentiell kontaminering i produktionsprocessen. Det finns en visuellt detekterbar version i ultramarinblått (RAL 5002) och en version tillverkad av en speciell metalldetekterbar plast. Om dessa manöverdelar kommer in i processen helt eller delvis kan de enkelt och snabbt upptäckas och matas ut med blotta ögat, automatiskt med speciella kamerasystem eller med metalldetekteringssystem.

I standardutförandet finns korshandtagen med handtagsdiametrar från 25 till 63 mm och gängstorlekar från M5 till M16. Alla andra varianter finns med en handtagsdiameter på 25 till 50 mm och gängstorlekar från M5 till M10. Förutom korshandtag erbjuder HEINRICH KIPP användarna ett stort urval av stjärnhandtag, T-handtag och svamphandtag tillverkade av olika robusta material och med olika specifikationer.

Fler nyheter

Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format
Fast utan reflektion