Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Processäkerhet med detekterbara kontrollpaneler från KIPP

Så att endast det som ska vara inuti är inuti

De visuellt eller metalliskt detekterbara standard- och driftdelarna från HEINRICH KIPP WERK stöder de komplexa säkerhetskoncepten inom livsmedelsindustrin. Även de minsta fragmenten av dessa komponenter kan detekteras snabbt och tillförlitligt och matas ut ur processen - vilket förhindrar större fel och felaktiga satser. På Anuga FoodTec 2024 i Köln visar KIPP hur detta fungerar i praktiken med hjälp av en metalldetektor från Bizerba, Balingen.

De visuellt detekterbara driftelementen från KIPP är färgade i ultramarinblått (liknande RAL5002). Bakgrunden: Den blå färgen är ganska ovanlig inom livsmedelssektorn, så att dessa produkter lätt kan identifieras när de kommer i kontakt med livsmedel. Dessutom uppfyller kontrollpanelerna de ökade hygienkraven. "Våra detekterbara manöverpaneler uppfyller alla relevanta standarder och är därför idealiska för kontakt med livsmedel", förklarar Samuel Rasch, produktchef på KIPP. "Vi har också lagt stor vikt vid geometrier som är optimerade för rengöring - ett exempel på detta är vårt korshandtag med en sluten handtagskontur och slät yta."

De metalldetekterbara manöverelementen från KIPP-portföljen går ett steg längre. Deras komponenter kan detekteras med hjälp av induktionsteknik. Om fragment eller hela komponenter kommer in i processen kan speciella detekteringssystem på ett tillförlitligt sätt välja ut de främmande föremålen - även om de är osynliga för blotta ögat. Fragment på upp till 0,027 cm³ (storlek ca 3x3x3 mm) kan detekteras och matas ut så att stora produktionsmängder inte behöver kasseras.

Alla detekterbara manöverdelar från KIPP är tillverkade av glasfiberförstärkt termoplast i enlighet med EU10/2011 och FDA, medan insatserna är tillverkade av rostfritt stål 1.4404. Den maximala driftstemperaturen är 120 °C. Handtag med båge, vinge, stjärna och kors samt räfflade knoppar och klämspakar finns tillgängliga.

Besök HEINRICH KIPP från 19 - 22 mars 2024 på Anuga FoodTec i Köln i Hall 8.1, Monter A090.

Fler nyheter

Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format
När hygienen står i centrum
Fast utan reflektion