Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Kraftiga teleskopskenor upp till 480 kg från KIPP

Lyft stora vikter enkelt och säkert

Extremt hög lastkapacitet med perfekt gång: De nya tunga teleskopskenorna från HEINRICH KIPP WERK klarar inte bara laster på upp till nästan ett halvt ton, utan är också extremt lättgående och enkla att manövrera. Dessa kraftpaket har sin sofistikerade design och utvalda tillverkningsprocess att tacka för sina positiva egenskaper.

Oavsett om det gäller batterilådan på ett tåg, dörrarna på en CNC-maskin eller skjutbara arbetsställ i ett lager: överallt där stora vikter måste förvaras, flyttas och hanteras säkert, erbjuder de nya tunga teleskopskenorna från KIPP den perfekta lösningen. Två produktfamiljer med totalt 40 typer täcker ett längdintervall mellan 300 och 1 500 mm och ger en maximal lastkapacitet på 420 eller 480 kg vid sidomontering. Alla modeller är fullutdragslöpare. Detta innebär att slaglängden motsvarar monteringslängden, vilket i sin tur säkerställer optimal tillgänglighet och maximal bekvämlighet.

De tunga teleskopskenorna uppnår sin särskilt höga stabilitet och robusthet tack vare det valda tillverkningskonceptet. De dras inte ur stål - vilket är vanligt i de flesta fall - utan fräses ur solitt material. Detta eliminerar också den annars nödvändiga härdningsprocessen, vilket ger teleskopskenorna en prisfördel jämfört med en dragen version med samma lastkapacitet. Skenorna och kulhållaren är tillverkade av galvaniserat härdat stål, medan kulorna är tillverkade av härdat rostfritt stål.

Förutom tillverkningsprocessen bidrar även konstruktionen av teleskopskenorna till deras stabilitet. Löpskenor och skenor med dubbel T-profil har en fräst profil i rund form, vilket ökar lastkapaciteten och jämnheten jämfört med V-profilen. Den maximala böjningen är 1% av förlängningslängden och beror nästan uteslutande på styvheten hos de strukturer som är anslutna till styrelementen.

idealiska för hanterings- och automationsapplikationer
Det faktum att de tunga teleskopskenorna inte bara är stabila utan också extremt lättkörda gör dem idealiska för hanterings- och automationsapplikationer där en ryckig utskjutning krävs. Dessutom har kraftpaketen utmärkt motståndskraft mot påförda belastningar även när de är utdragna. Detta i sin tur gör dem lämpade för dynamiska applikationer med högt vridmoment.

De tunga teleskopskenorna finns i dimensionerna 50 x 30 mm (B x H; upp till 420 kg) och 70 x 32 mm (upp till 480 kg). De är lämpliga för rälsavstånd på upp till 1 000 mm, en körhastighet på upp till 0,5 m/s och temperaturer mellan -20 och 180 °C. Den maximala lastkapaciteten avser ett vertikalt monterat par teleskopskenor när hela utdragsrörelsen utnyttjas. Vid horisontell montering är lastkapaciteten 70 % lägre.

Fler nyheter

Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Grunder och insikter i #kippresso-format
När hygienen står i centrum
Fast utan reflektion