Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

17.11.2023 01:11

Snabbfästen för optisk mätteknik från KIPP

Fast utan reflektion

HEINRICH KIPP WERK har utökat sitt omfattande sortiment av snabb- och kraftklämmor med två nya varianter med svart yta. Dessa har utvecklats speciellt för användning inom optisk metrologi, där de hjälper till att hålla arbetsstycken på plats under fotometriska mätningar.

Den mattsvarta ytan på de nya snabbfästena förhindrar reflexer vid optisk mätning och fotografering och kompenserar för yttre ljuspåverkan som kan leda till reflexer under mätprocessen. Spännelementen är tillverkade av polerat stål och öppnas och stängs med ett handtag av svart oljebeständig plast. Snabbspännarna kan användas i horisontellt (K2067) eller vertikalt (K2066) utförande. Båda versionerna finns i tre storlekar och har en horisontell bas och en justerbar tryckspindel.

HEINRICH KIPP WERK erbjuder ett brett sortiment av snabb- och kraftspännare, inklusive tryckstångsspännare, pneumatiska spännare och vippspännare samt egenutvecklade snabbspännare. De senare kännetecknas av sin ergonomiska och användarvänliga handtagsform samt sin hållbarhet. Tack vare sin speciella yta är produkterna korrosionsbeständiga och särskilt stabila tack vare den koniska spännarmen med U-profil. De innovativa snabbspännarna finns även med säkerhetslås. Detta säkerställer att handtaget endast kan manövreras efter att låset har släppts.

Förutom sina snabb- och kraftklämmor erbjuder KIPP också användarna ett brett utbud av tillbehör. Portföljen innehåller anslutningar med skruvanslutning, justerbara klämstycken för snabbspännare med kraftsensor, monteringsfästen, plasthandtag och skyddskåpor, adapterblock och plattor samt klämskivor för tryckspindlar.

Fler nyheter

Församlingsvänliga multitalanger

02.10.2023 01:00

KIPP på Motek 2023
MOTEK-mässan i Stuttgart kommer även i år att äga rum mellan den 10 och 13 oktober.
Säkerheten under kontroll
Tre nya spännmoduler i KIPP UNILOCK-serien
Rätt hydraulisk spännteknik för varje spännuppgift
Säker låsning för alla miljöer