Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

27.10.2023 00:10

Mångsidiga rörhandtag av aluminium och rostfritt stål från KIPP

Församlingsvänliga multitalanger

HEINRICH KIPP WERK har utökat sin omfattande portfölj av rörhandtag med nya modeller av aluminium och rostfritt stål. De innovativa handtagen uppfyller kraven från en mängd olika branscher och kännetecknas av mångsidighet, ergonomi och ett mycket bra pris/prestanda-förhållande. Användningsområdet för de robusta hållarelementen sträcker sig från möbelindustrin till medicinsk utrustning. Tack varesin stabilitet kan handtagen även användas på verktyg, sportutrustning och transportanordningar.

De nya rörhandtagen från KIPP ligger inte bara bra i handen, utan är också extremt hållbara tack vare sin robusthet och stabilitet. Handtagsrören är tillverkade av antingen aluminium eller rostfritt stål. Ändstyckena är tillverkade av förstärkt plast och finns som standard i sju färger. Dessutom kan kundspecifika färgönskemål realiseras. Handtagsröret finns i tre utföranden: i natur- eller svartanodiserat aluminium samt i polerat rostfritt stål.

Den speciella utformningen av handtagsbenen, som är utrustade med fyra klämfästen i området för rörupptagningen, garanterar flexibilitet. Dessa skrapas bort när anslutningsröret trycks in, vilket garanterar en exakt passform. På så sätt kan handtagets längd enkelt anpassas. Som extra skydd mot vridning erbjuder KIPP sina kunder möjligheten att limma fast handtagsbenet och handtagsröret.

Handtagen monteras också snabbt och enkelt med två självgängande skruvar. Dessa bildar sin egen gänga när de skruvas in i prefabricerade hål på baksidan av ändstyckena. Därmed behövs inga gänginsatser, vilket minskar tillverkningskostnaderna och bidrar till handtagens goda pris/prestanda-förhållande.

Med en ytterdiameter på 30 mm ligger greppröret bekvämt i handen på användaren. Som standard finns hållelementen tillgängliga med ett centrumavstånd på upp till 1000 mm. Förutom standarddimensionerna finns även alla individuella längder tillgängliga och en lastbärande kapacitet på minst 1000 N säkerställs.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format