Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Stjärnhandtag och kulspärrar med säkerhetsfunktion från KIPP

Säkerheten under kontroll

HEINRICH KIPP WERK utökar sin portfölj med nya stjärnhandtag och kulspärrbultar med säkerhetsfunktion. Tack vare den integrerade låsmekanismen, som förhindrar oavsiktlig frigöring av handtagen och bultarna, förbättrar de innovativa nyutvecklingarna säkerheten och funktionaliteten i ett brett spektrum av applikationer.

De nya stjärngreppen med säkerhetsfunktion från KIPP erbjuder en optimal lösning när förändringar vid klämstället på grund av oavsiktlig öppning eller stängning ska förhindras samtidigt som grepp och användarvänlighet krävs. De möjliga användningsområdena är mycket varierande och sträcker sig från maskinteknik och mätteknik till sport- och rehabiliteringsutrustning.

Stjärngreppet kan vridas fritt i utgångsläget och har ingen förbindelse med klämpunkten. Först när handtaget trycks in griper tandningen in och spänningen kan lossas eller dras åt via en gängad bussning eller gängad bult - valfritt av stål eller rostfritt stål. Återställningen sker omedelbart efter att stjärngreppet har släppt via en robust fjäder i rostfritt stål. Denna säkerhetsfunktion förhindrar att inställda positioner justeras oavsiktligt.

Ergonomisk design och högkvalitativa material
Den ergonomiska designen av stjärnvreden baseras på DIN 6336 och säkerställer bekväm hantering. Genom att ta hänsyn till handens naturliga position säkerställs bekväm användning även under längre tidsperioder. Dessutom gör designkonceptet det enkelt att greppa och vrida, vilket leder till ökad produktivitet och precision.


Tack vare användningen av slitstarka och hållbara material är stjärnhandtagen idealiska för de höga kraven i industrimiljöer, där de levererar pålitlig prestanda på lång sikt. Handtagen finns i olika storlekar med antingen invändig eller utvändig gänga M4 till M10 i färgerna röd eller svart. En låssymbol på toppen av stjärnhandtagen visar produkternas speciella mekanism.


Kulspärrbultar med tryckcylinderlås
De nya låsbara kulspärrbultarna är en vidareutveckling av konventionella kulspärrbultar och finns tillgängliga med handtag i rostfritt stål, plasthandtag eller T-handtag i plast efter behov. Genom att öppna tryckcylinderlåset med en nyckel kan de två kulorna låsas upp och de delar som ska anslutas kan separeras. Om låset trycks in manuellt låser kulorna anslutningen på ett säkert sätt. Upplåsning kan endast göras med hjälp av en nyckel.


Denna låsmekanism gör att kulans låsbult kan fixeras i låst läge, vilket förhindrar obehörig borttagning eller manipulation. Med denna funktion är bulten lämplig för användning i områden där säkerhet och kontroll har hög prioritet, till exempel inom industri, bygg eller logistik.

Besök oss på Motek i Stuttgart den 10 - 13 oktober 2023 i hall 3, monter 3520.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format