Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.09.2023 10:09

KIPP utökar portföljen av pneumatisk nollpunktsspännteknik

Tre nya spännmoduler i KIPP UNILOCK-serien

HEINRICH KIPP WERK utökar sitt KIPP UNILOCK-sortiment ytterligare inom området pneumatisk nollpunktsspännteknik. Med tre nya spännmoduler erbjuder KIPP nu användarna ännu fler alternativ för snabb och exakt fastspänning och referensering av fixturer och arbetsstycken på bearbetningscenter. De nya spännelementen lämpar sig bland annat för spännsituationer med smala sömmått, för automatiserade spännanordningar och för tillämpningar inom robotteknik.

Oavsett om det gäller pallar, skruvstycken, fixturer eller arbetsstycken - den pneumatiska nollpunktsspänntekniken från KIPP UNILOCK-serien gör det möjligt för användaren att ändra på några sekunder med en definierad nollpunkt och en upprepningsnoggrannhet på mindre än 0,005 mm. KIPP har nyligen lagt till ytterligare tre spännmoduler till sin omfattande KIPP UNILOCK-portfölj. Detta ger kunden möjlighet att anpassa sin fastspänningsteknik ännu bättre och mer flexibelt till respektive fastspänningssituation och att förbättra sin produktivitet i enlighet därmed.

KIPP UNILOCK ASM 99 klämmodul för smala stygndimensioner
ASM 99 klämmodul är en ytmonterad klämmodul och är optimalt lämpad för smala stygndimensioner. Modulens höjd är 56 mm, alternativt är det möjligt att försänka spännmodulen helt i en fixturplatta eller i maskinbordet. den "öppna" slidpositionen kan övervakas via en integrerad sensor. Detta ökar arbetssäkerheten, eftersom det säkerställer att arbetsstycken eller fixturer är ordentligt fastspända innan bearbetningsprocessen påbörjas.


KIPPUNILOCK Automationsspännmodul ESA 138
Automationsspännmodulen ESA 138 har utvecklats speciellt för automatiserade spännanordningar. Där uppfyller den alla krav på processäkerhet tack vare integrerade övervakningsfunktioner för spännslidens position "öppen" eller "stängd" i spännmodulen samt fyra fjärrstyrda stödytor med luftsystemstyrning. Med hjälp av stödkontrollen kan spännpallens position kontrolleras och det kan säkerställas att fixturen är korrekt positionerad innan produktionsprocessen påbörjas. En användbar funktion är smutsskrapan som är integrerad i spännmodulen och som förhindrar att smuts fastnar på modulens yta.


KIPPUNILOCK spännmodul EGM 110-75 med pallkoppling:
Spännmodulen EGM 110-75 med pallkoppling är särskilt tillgänglig för robotautomation och kan användas för automatiskt byte av spännpallar. Pallkopplingen fungerar som ett gränssnitt mellan spännpallen och spännmodulen. via den integrerade frågefunktionen kan spännslidens position "öppen" eller "stängd" kontrolleras och det kan säkerställas att spännmodulen och pallkopplingen är i rätt position. Spännmodulen är också lämplig för installation med smala sömmått direkt på maskinbordet eller i fixturer. Dessutom gör pallkopplingens kompakta design i kombination med spännmodulen EGM 110-75 det möjligt att ladda pallar extremt nära maskinbordet.

Nytt i KIPP UNILOCK-portföljen är också kompensations- och svansstjärtsspännbultar. Båda är lämpliga för fastspänning och positionering av arbetsstycken och fixturer. De kompenserande spännbultarna medger en spännviddskompensation på ± 1 mm i en eller alla riktningar. Spännbulten med svansstjärt fästs utan gänga med svansstjärten i en kort spännkant på arbetsstycket.

Besök oss den 18-23 september på EMO 2023 i Hannover i Hall 3, monter I30.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format