Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

08.09.2023 00:09

Hydrauliska spännelement som är nya i KIPP-portföljen:

Rätt hydraulisk spännteknik för varje spännuppgift

HEINRICH KIPP WERK utökar sin produktportfölj inom spännteknik med ett stort urval av hydrauliska spännelement. Med totalt sju produktfamiljer kan en mängd olika spännuppgifter täckas flexibelt - från enkla spännanordningar till helautomatiska applikationer.

Förutom mekaniska och pneumatiska spännelement erbjuder HEINRICH KIPP WERK nu också sina kunder ett omfattande utbud av hydraulisk spännteknik. De sju produktgrupperna stödelement, pull-down-spännare, vridspännare, spännare, blockcylindrar, skruvcylindrar och svängspännare täcker funktionerna stöd och fastspänning i en mängd olika hydrauliska spänntillämpningar. KIPP:s hydrauliska spännelement är den teknik som används överallt där det krävs generering och överföring av stora krafter med hjälp av små spännelement.

Informationsutbytet mellan maskinen och spännelementet säkerställer en god styrbarhet av spännanordningen, vilket bland annat gör det möjligt att ställa in tidsoptimerad hydraulisk fastspänning av en mängd olika arbetsstycken och arbetsstycksgrupper. Dessutom drar användaren inte bara nytta av spännelementens höga säkerhetsstandarder, utan också av en betydande minskning av spänn- och lossningstider.

Beroende på om elementen ska användas i automatiserade eller icke-automatiserade spännanordningar, erbjuder KIPP sina kunder enkel- eller dubbelverkande spännelement. Medan returtiden inte kan definieras för de förstnämnda, är detta möjligt för de dubbelverkande spännelementen, vilket gör dem predestinerade för användning i automatiserade processer.


Sju lösningar för många olika spännuppgifter
Med totalt sju produktfamiljer täcker KIPP tillförlitligt alla uppgifter i den hydrauliska spännprocessen: 1.

Hydrauliska stödelement förhindrar vibrationer och utböjningar på arbetsstycket vid bearbetning av arbetsstycket. 2
hydrauliska neddragningsspännare för överföring av spännkraften i sidled till arbetsstycket. 3. Tack vare sin kompakta konstruktion är
hydrauliska vridspännare mycket väl lämpade för spännfixturer med begränsat utrymme. 4. Hydrauliska
vridspännare används när arbetsstycket ska kunna tas bort fritt uppåt när spännfixturen inte är fastspänd. 5.
Hydrauliska blockcylindrar kan användas som tryck- och dragcylindrar och är predestinerade för spännuppgifter som kräver korta linjära slag med höga krafter. 6.
Hydrauliska skruvcylindrar kan installeras direkt i en spännanordning och användas som tryck- och dragcylindrar. 7
hydrauliska svängspännare är konstruerade för spännfixturer där spännpunkterna måste vara fria under borttagning och isättning.


Besök oss den 18 - 23 september på EMO 2023 i Hannover i hall 3, monter I30.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format