Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.08.2023 07:08

Snäpplås i rostfritt stål - nytt i KIPP-portföljen

Säker låsning för alla miljöer

Beständiga mot fukt, syra och havsvatten: De nya rostfria snäpplåsen med handtag från HEINRICH KIPP WERK är lämpliga för en mängd olika användningsområden inom- och utomhus. De formsköna låselementen passar utmärkt i dörrar, luckor eller kåpor. De övertygar inte bara med sin eleganta, minimalistiska design utan även med sin enkla och säkra hantering. För applikationer som kräver fjärrmanövrering finns en variant med Bowden-kabelanslutning.

HEINRICH KIPP WERK har utökat sitt sortiment av snäpplås med handtag med två produktfamiljer i rostfritt stål A4. Det särskilt korrosionsbeständiga materialet gör att de två nya serierna K1850 och K1851 inte bara passar för inomhusbruk utan även för en mängd olika utomhusapplikationer. De formsköna låselementen kan till exempel användas inom fordonsindustrin, medicinteknik, maskinteknik, båt- och skeppsbyggnad, husbilar och husvagnar, flyg- och rymdindustrin samt möbelindustrin.

Snäpplåsen i rostfritt stål är utrustade med ett infällbart handtag och möjliggör infälld installation i dörrar, luckor eller motorhuvar, där snäppfunktionen garanterar både snabb och säker låsning. Användaren aktiverar låsfunktionen genom att helt enkelt klämma. I områden med högre säkerhetskrav kan en låsbar version användas.

Snäpplåsen i rostfritt stål finns i två olika storlekar för dörrbladstjocklekar från 2 till 12 mm och från 12 till 22 mm, valfritt med en polerad eller matt yta. Modellerna i serien K1851 är dessutom utrustade med en Bowden-kabelanslutning. Denna variant visar sig vara värdefull där otillgängliga installationsutrymmen gör driften svår eller ergonomiska och säkerhetsaspekter kräver distanserad drift. Bowdenkabeln (K1646) ingår inte i leveransen utan måste beställas separat.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format