Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER ompositionerar sig och stärker sin position som ett internationellt teknikföretag.

Karl-Heinz Pfisterer blir hedersordförande i SE:s tillsynsråd.

Winterbach, Tyskland - 28 juli 2023 - Omvandlingen av PFISTERER Holding AG till ett europeiskt företag (Societas Europaea, SE) slutfördes med registreringen i handelsregistret (HRB 790497), som ägde rum den 28 juli 2023. Den nya juridiska formen understryker PFISTERERs positionering som ett framtidsorienterat internationellt teknikföretag för anslutningsteknik i elnät. Samtidigt är det ett viktigt steg för den fortsatta framgångsrika utvecklingen av företaget oberoende av grundarfamiljen.

Som ett globalt aktivt företag är PFISTERER involverat i många projekt inom området förnybar energi, energitransmission och distribution. Omvandlingen kommer att göra det möjligt för företaget, med anläggningar i Europa, USA, Mellanöstern och Fjärran Östern samt Asien och Argentina, att göra ännu bättre rättvisa åt sin internationella inriktning och medarbetarstruktur.

Den beprövade tvådelade styrmodellen med styrelsen som ledningsorgan och tillsynsstyrelsen som tillsynsorgan kommer också att behållas i den nya SE-strukturen. Karl-Heinz Pfisterer, vice ordförande i tillsynsstyrelsen och sonson till företagets grundare, utsågs till hedersordförande i tillsynsstyrelsen. i mer än 50 år bar han ansvaret för företaget som aktieägare, först i den operativa ledningen och sedan i tillsynsstyrelsen. Erich Schefold, fram till nu ordförande i revisionskommittén, kommer att ta över posten som vice ordförande i tillsynsstyrelsen.
Redan sedan omvandlingen till ett aktiebolag 1999 lades grunden för att företaget skulle kunna utvecklas oberoende av familjen. På lång sikt skall även den ideella KAP-stiftelsen ta över Karl-Heinz Pfisterers position som aktieägare i företaget. Den nya juridiska formen och sammansättningen av de verkställande organen har skapat grunden för en långsiktig, oberoende och framgångsrik framtid för PFISTERER-koncernen. Separationen av familj och företagsledning har därmed slutförts.

Den nya juridiska formen har i princip ingen effekt på företagets avtalspartners och kunder. PFISTERER Holding SE:s huvudkontor i Winterbach förblir oförändrat.

"PFISTERER:s mål är att följa den globala energirevolutionen och att förbättra överföringen och distributionen av elektricitet", säger Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, ordförande för tillsynsrådet. "Under årens lopp har vi utvecklats till en av dagens ledande globala teknikleverantörer för kontakt, isolering och anslutning av elektriska ledare."

I samband med SE-konverteringen avser PFISTERER Holding SE också att ytterligare främja lojaliteten hos de anställda. Inrättandet av ett SE-företagsråd kommer att skapa ett gränsöverskridande organ för arbetstagarrepresentanter. "I ett sådant organ ser vi möjligheten för vår arbetsstyrka att växa ytterligare tillsammans över nationsgränserna", förklarar Johannes Linden, talesman för styrelsen. "Vi ser fram emot att vidareutveckla vår växande och mångsidiga organisation och företagskultur i en internationell miljö."

Direktionen förväntar sig en stark tillväxt under de kommande åren. "Den framtida potentialen för vårt arbete är enorm", förklarar styrelseledamoten Dr Konstantin Kurfiss. "Vi befinner oss mitt i en dynamisk tillväxt som drivs av den globala övergången till förnybara energikällor, utbyggnaden av elnäten och den ökande efterfrågan på energi. Som pionjär och drivkraft för innovation är vi stolta över att aktivt forma energiomställningen."

Fler nyheter


Winterbach, Tyskland - 06 februari 2024 - Det pluggbara anslutningssystemet CONNEX från PFI...

Winterbach, Tyskland - 7 november 2023

Offshore-plattformen DolWin kappa installe...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnätsoperatören TenneT ha...

Winterbach, Tyskland - 15 juni 2023 - Pfisterer

Pfisterer, en ledande leverantör av energ...

Energidistribution och energiöverföring har varit PFISTERERs kärnkompetens i nästan 100 år. Som e...

Sedan början av året har Küssnacht am Rigi varit den nya centrala platsen för våra cirka 160 anställda i Schweiz. För PFISTERER-koncernen, som har varit rotad i Schweiz i årtionden, innebär detta början på en ny era: i Küssnacht samlar vi våra avdelningar, som tidigare fanns i Malters och Altdorf, i ett nytt centralt teknik- och försäljningscenter.