Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

PLUG MARINE högströms plug-in-system från PFISTERER får DNV-GL-certifiering

Winterbach, Tyskland - juli 2024 - PFISTERER

Med PLUG MARINE erbjuder PFISTERER ett DNV-GL-certifierat kontaktsystem för högströmsanslutning för elektrisk anslutning av kraftkomponenter, energilagringssystem, transformatorer, omvandlare och till och med framdrivningssystem för fartyg. De robusta kontaktdonen har i flera år bevisat sitt värde vid serieanvändning i tåg och vindkraftverk.

Certifieringen bekräftar nu även deras lämplighet för användning på fartyg och andra offshore-installationer. PLUG är ett robust enpoligt kontaktsystem från PFISTERER för säker överföring av höga strömmar. Effektspektrumet sträcker sig från 400 till 1.250 ampere vid 1,8 till 3,6 kV DC och AC. Systemet har under årtionden visat sig fungera i många olika järnvägsapplikationer, t.ex. höghastighets- och fjärrtåg samt regionaltåg. Det används också i serieproduktion i vindkraftverk med en effekt på upp till 15 MW - från energiproduktionspunkten till transformatoranslutningen till elnätet. DNV-GL-certifieringen bekräftar nu också dess lämplighet för fartyg, offshore-plattformar och flytande vindkraftverk. PLUG MARINE uppfyller alla krav på dielektrisk styrka, vibrationsstabilitet, brandmotstånd och korrosionsskydd. Den kännetecknas också av sin låga vikt, kompakthet och enkla installation.


Tack vare den robusta konstruktionen garanteras underhållsfri drift. Säker och snabb installation av elektriska marina komponenter Det robusta plug-in-systemet PLUG MARINE erbjuder ett idealiskt pluggbart alternativ till fast kabeldragning av elektriska komponenter på fartyg - särskilt för högre prestandadata. Det handlar bland annat om elmotorer och turbiner samt anslutningar för generatorer, ställverk, transformatorer och batterisystem. PLUG MARINE är avsedd för aluminium- och kopparkablar med eller utan fältskärm samt olika ledartvärsnitt och finns i raka och vinklade versioner. Möjligheten att förmontera elsystemen förenklar och snabbar upp såväl installation som underhåll och reparation på plats. Samtidigt erbjuder PLUG-kontaktsystemet ett beröringssäkert skydd för anställda ombord på ett fartyg, en plattform eller en vindturbin under drift.

"DNV-GL-certifieringen för PLUG MARINE bekräftar våra kvalitetssträvanden och är en förutsättning för en utbredd användning av systemet inom offshoresektorn", förklarar Dr Thomas Schilla, Business Development Manager på PFISTERER. "Det har också sedan länge bevisat sin effektivitet:


Systemet har använts till sjöss i flera år i anslutningslösningar för mobil strömförsörjning till luftkonditionerade fartygscontainrar samt i högpresterande POD-fartygsdrivsystem." Användning i alternativa energisystem och DC-strömdistribution Marinindustrin har satt sig som mål att minska CO2-utsläppen på ett hållbart sätt. För att uppnå detta arbetar man med ambitiösa projekt inom många områden. "Vi är övertygade om att PLUG-kontaktsystemet kan ge ett viktigt bidrag till modulära och skalbara koncept som en del av innovativa kabelsystem för AC- eller DC-nätverk och kraftkomponenter. Vi är också glada att kunna förmedla våra erfarenheter från vind- och järnvägssektorn", säger Dr Thomas Schilla.

Fler nyheter

Pfisterer är representerat vid CIGRE:s session i Paris.

från 25....

PFISTERER, ett ledande globalt teknikföretag för lösningar inom energiinfrastruktur, och Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., är mycket nöjda med det framgångsrika samarbetet på Gussenstadt-anläggningen.


Winterbach, Tyskland - 06 februari 2024 - Det pluggbara anslutningssystemet CONNEX från PFI...

Winterbach, Tyskland - 7 november 2023

Offshore-plattformen DolWin kappa installe...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnätsoperatören TenneT ha...

Karl-Heinz Pfisterer blir hedersordförande i SE:s tillsynsråd.