Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy certifierar PFISTERERs pluggbara anslutningssystem för miljövänlig 420 kV Clean Air-applikation


Winterbach, Tyskland - 06 februari 2024 - Det pluggbara anslutningssystemet CONNEX från PFISTERER har framgångsrikt certifierats av Siemens Energy för användning i 420 kV Clean Air-ställverk. PFISTERER är den första tillverkaren som certifierats för denna tillämpning och ger därmed ett viktigt bidrag till miljövänlig energiöverföring.
Clean Air är ett miljövänligt, icke-förorenande isoleringsmedium som ett alternativ till den välkända isoleringsgasen svavelhexafluorid (SF6). Clean Air består uteslutande av naturliga komponenter i omgivande luft, såsom syre och kväve.
Användningen av Clean Air är avsedd att bidra till att minimera miljöeffekterna av elektriska ställverk. PFISTERERs produktfamilj Connex är den första pluggbara anslutningstekniken för ställverk som har certifierats av Siemens Energy för 420 kV Clean Air-tillämpningar. Sockeln som utgör gränssnittet mot ställverket klarade det dielektriska typtestet med Clean Air enligt IEC 62271-203. Utformningen av uttaget testades bland annat under ökade tryckförhållanden.
"Om elkraft genereras på ett miljövänligt sätt måste överföring och distribution följa efter. Eftersom vår teknik används vid gränssnitten spelar den en viktig roll i detta. Det framgångsrika testet bekräftar dess tillförlitlighet för Clean Air, vilket är ett viktigt steg mot klimatvänlig energiöverföring", säger Alejandro Escobin, Head of Product Management HV Cable Accessories på PFISTERER. Norbert Fink, Key Account Manager, tillägger: "CONNEX-systemets pluggbarhet gör att det kan installeras snabbt och enkelt, med minimalt utrymmesbehov och maximal flexibilitet. Vi är mycket glada över att denna teknik i framtiden kommer att bidra ännu mer till att förbättra hållbarheten."

Fler nyheter

Winterbach, Tyskland - 7 november 2023

Offshore-plattformen DolWin kappa installe...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnätsoperatören TenneT ha...

Karl-Heinz Pfisterer blir hedersordförande i SE:s tillsynsråd.

Winterbach, Tyskland - 15 juni 2023 - Pfisterer

Pfisterer, en ledande leverantör av energ...

Energidistribution och energiöverföring har varit PFISTERERs kärnkompetens i nästan 100 år. Som e...

Sedan början av året har Küssnacht am Rigi varit den nya centrala platsen för våra cirka 160 anställda i Schweiz. För PFISTERER-koncernen, som har varit rotad i Schweiz i årtionden, innebär detta början på en ny era: i Küssnacht samlar vi våra avdelningar, som tidigare fanns i Malters och Altdorf, i ett nytt centralt teknik- och försäljningscenter.