Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.07.2023 11:07

Nya handhjul i aluminium från KIPP

Ergonomiskt grepp, säker process

De nya aluminiumhandhjulen från HEINRICH KIPP WERK övertygar inte bara visuellt, utan även när det gäller ergonomi och driftsäkerhet. Tack vare sin innovativa design är manöverelementen särskilt användarvänliga och passar praktiskt taget sömlöst in i produktionsprocessen. Användaren kan välja mellan sex utföranden i olika storlekar och två färgvarianter.

HEINRICH KIPP WERK har utökat sitt sortiment med en serie särskilt lätta handrattar av aluminium, som kombinerar funktion och design på ett perfekt sätt. Manöverelementen är främst avsedda för användning inom maskin- och anläggningsteknik för manuella justeringar och inställningar, t.ex. på beslag, verktygsmaskiner eller växelmotorer. Dessutom kan handratten användas för att flytta enskilda maskindelar i nödfall.

Aluminiumhandratten finns som eker- eller skivhandratt, antingen utan vev eller med ett roterande eller fällbart cylinderhandtag. Det senare ger användaren en optimerad känsla och mycket bra grepp tack vare sin koniska form och en cylindrisk axel. När cylinderhandtaget är hopfällt försvinner det helt in i handratten. Detta minskar störande konturer i processen och minimerar samtidigt risken för skador. Ytterligare fördelar med handhjulen är den låga installationshöjden i versionerna utan och med nedfällbart handtag, den låga vikten på grund av materialet och den låga toleransen för radiellt och axiellt utlopp på mindre än 0,4 mm.

För fastsättning av handrattarna finns friktionslåsta och formpassade varianter
- med kilspår
- med kilspår och fjädernyckel med kilspår
- med kilspår och kryssborrning eller
- med kilspår, kilspår och kryssborrning
. En svart navkåpa förbättrar toleransen för koncentricitet och axiell rundgång. En svart navkåpa förbättrar utseendet och minskar risken för smuts.

Alla modeller har en hållbar pulverlackering och finns i antingen svart eller silver. Ekerhandhjulen finns i diametrarna 125 mm och 160 mm, skivhandhjulen finns från 80 mm till 125 mm.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format