Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

25.07.2024 02:07

RK Rose+Krieger erbjuder ett brett utbud av applikationer med sin LD-serie

Robusta elektriska cylindrar för inomhus- och utomhusbruk

Elektriska cylindrar kan positioneras mycket enkelt och exakt med hög upprepningsnoggrannhet. Linjära drivenheter används inte bara i inomhusapplikationer, utan i allt högre grad även i utomhusapplikationer. Lösningsleverantören RK Rose+Krieger har insett denna trend. Med LD-serien erbjuder de elektriska cylindrar som lämpar sig för både inomhus- och utomhusbruk.



RK Rose+Krieger erbjuder ett brett sortiment av elektriska cylindrar, från enkla kortslagscylindrar med ett mycket bra pris/prestandaförhållande till kraftiga linjärcylindrar. De robusta komponenterna i LD-serien är konstruerade för både industriella tillämpningar inomhus och för utomhusbruk, t.ex. inom jordbrukssektorn eller för mobila maskiner.



Elektriska cylindrar är självlåsande linjära ställdon tack vare den trapetsformade spindeldrivningen. Det innebär att ingen energi behöver tillföras för att hålla elcylindern i position när den är stillastående. En annan fördel med elektriska cylindrar är att de kräver lite underhåll och är läckagefria, eftersom de inte kräver hydraulvätskor eller tryckluft. LD-serien erbjuder också många positiva egenskaper. Cylindrarna är t.ex. konstruerade för skyddsklass IP69K (statisk) tack vare en speciell tätning. Detta innebär att de också enkelt kan rengöras med en högtrycksångare. De erbjuder också många elektroniska funktioner. Bland annat kan deras slaglängd och hastighet justeras. Med hjälp av ett onlineverktyg kan drivenheterna väljas och konfigureras på ett enkelt sätt.



LD-serien: Kompakt, robust och kraftfull

Den elektriska cylindern LD75 är speciellt utformad för användning under extrema förhållanden, t.ex. i jordbruksmaskiner, terrängfordon, kommunala maskiner och offshore-applikationer. Omgivningstemperaturer från -40 till 85 °C är lika påfrestande för elcylindern som de kraftiga vibrationerna i en entreprenadmaskin. Tack vare den höga skyddsklassen IP69K (statisk) klarar höljet till och med strålen från en högtrycks-/ångrengörare utan problem. LD75 finns tillgänglig för en maximal drag- och tryckkraft på upp till 750 N och en maximal steglös slaglängd på upp till 130 mm vid rörelsehastigheter på upp till 50 mm/s.



Linjärställdonet LD1000 är ett underhållsfritt högpresterande ställdon av den senaste generationen, som finns i två varianter med skyddsklass IP69K (statisk). Modellvarianten LD1000C (med styrenhet) har en helt integrerad, uppdateringsbar styrenhet i huset och lämpar sig bland annat för synkron drift av flera drivenheter. Den identiska modellen LD1000E är utrustad med gränslägesbrytare istället för en styrenhet. LD1000 finns tillgänglig för en slaglängd på upp till 1.000 mm och en maximal kraft på 10.000 N vid hastigheter på upp till 156 mm/s. Den garanterar säker användning i kalla och varma förhållanden mellan -20 och +65 °C.

Fler nyheter

Tre nya svängbara monitorfästen för maximal flexibilitet och användarvänlighet
Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer