Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

11.05.2024 01:05

RK Rose+Krieger kompletterar RK-monitorfästsystemet

Tre nya svängbara monitorfästen för maximal flexibilitet och användarvänlighet

Bildskärmar, pekpaneler, display- och manöverhus är oumbärliga element inom alla delar av industrin och i mobila maskiner. De måste inte bara kunna placeras flexibelt, de måste också kunna monteras säkert - och på en mängd olika platser. RK Rose+Krieger utökar därför sitt system med RK-monitorfästen för anslutning till runda eller fyrkantiga rörsystem med tre nya svängbara modeller för montering på plana ytor.



Precis som det befintliga sortimentet erbjuder de nya monitorfästena omfattande flexibilitet när det gäller anslutningsdimensionerna för slutenheterna. Monitorer, manöverhus etc. ansluts via universella anslutningshål, hål med invändig gänga eller som tillval via RK-anslutningsplattor i enlighet med VESA-standard 50/75/100. Förutom säker montering på plana ytor har alla tre monitorfästen en lastkapacitet på 10 kg statiskt eller 3 kg dynamiskt. Användningsområdena för de tre nya modellerna sträcker sig från industriella arbetsstationer och displayer på transportband till industritruckar etc.



Monitorfäste Konsol

Monitorfästet Konsol har ett fyrkantigt ytfäste med fyra anslutningshål. Den kan vridas 180° med 15° spärr via en vridpunkt på ytmonteringssidan. På anslutningssidan har konsolen en kuljustering som möjliggör 60° svängning i alla riktningar samt fri rotation. När den väl är placerad kan både kuljusteringen och vridpunkten fixeras utan verktyg med hjälp av en klämspak eller ett stjärngrepp. Låsmekanismen säkerställer att den enhet som är fäst vid monitorfästet förblir säkert på plats även under dynamiska belastningar orsakade av svängningar, vibrationer, stötar etc., såsom de som uppstår på maskiner eller på fältet, låsmekanismen säkerställer att enheten som är fäst vid monitorfästet förblir säkert på plats även under dynamiska belastningar, t.ex. sådana som uppstår på maskiner eller när en mobil maskin är i rörelse.



Monitorfäste med dubbelkula

Monitorfästet med dubbelkula har en kuljustering på båda sidor med 60° svängning i alla riktningar och fri rotation. Varje kuljustering kan fixeras säkert utan verktyg med hjälp av en klämspak. Kuljusteringen på båda sidor ger stor flexibilitet vid placering av de anslutna enheterna. Med monitorfästet med dubbelkula erbjuder RK Rose+Krieger ett alternativ till etablerade serier som finns på marknaden.



Monitorfäste med dubbelkula svängbart

Den tredje varianten har en 180°svängpunkt med en 15° spärr i mitten jämfört med monitorfästet med dubbelkula. Även här kan positionen fixeras säkert med hjälp av klämspakarna eller stjärngreppet. Med vridpunkten i mitten och de dubbla kulorna på båda sidor erbjuder detta monitorfäste maximal flexibilitet när det gäller att justera de anslutna enheterna.

Fler nyheter

Robusta elektriska cylindrar för inomhus- och utomhusbruk
Temperatur- och korrosionsbeständig
Omfattande produktportfölj för det interna varuflödet
Nya glidskenor med anpassad positionering
Smart fogningsteknik som alternativ till svetsade fogar

01.06.2023 01:05

Förändring i ledningen
Björn Riechers tar över ledningen för RK Rose+Krieger GmbH från Dr Gregor Langer