Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

12.09.2024 01:09

Oumbärlig för form- och verktygstillverkning

norelem utökar sitt sortiment av standarddelar

Hos norelem kan kunderna nu hitta ett stort urval av standarddelar för form- och verktygstillverkning. Standarddelar är standardiserade element som installeras i hål eller urtag i verktyg, formar eller maskindelar för att säkerställa en jämn och exakt rörelse av delar och minimera sidoförskjutning.

Totalt har norelems kompletta sortiment utökats med 18 produktfamiljer och cirka 2.300 artiklar. De nya produkterna omfattar styrpelare och styrstift samt styrbussningar, styrrör och glidplattor.



Bra vägledning

dels erbjuder norelem styrpelare, cylindriska stänger av härdat stål som kan användas för att exakt rikta rörliga delar vertikalt och ge stabil styrning. Av härdat stål är också norelems styrstift, cylindriska stift som passar exakt i hålen på styrpelarna.

Styrbussningar, styrrör och glidplattor av brons med grafitinsatser eller härdat stål finns också tillgängliga. Den speciella materialsammansättningen ger elementen hög mekanisk hållfasthet och gör dem motståndskraftiga mot belastningar och stötar. Grafitinsatsen som är ett självsmörjande element minimerar friktionen, minskar slitaget på glidelementen och de rörliga delarna och förlänger därmed verktygets livslängd.



De många fördelarna med standarddelar

Genom att använda norelems standarddelar förbättras både rörelsekontrollen och stabiliteten hos ett verktyg eller en form. De är därför oumbärliga i formsprutningsverktyg, stansverktyg och andra precisionstillämpningar. Som standardiserade, praktiskt taget underhållsfria komponenter garanterar de repeterbara produktionsprocesser, genomgående hög kvalitet och komponenternas hållbarhet. De är snabba att montera, demontera eller byta ut, sparar tidskrävande omarbetning och intensivt underhåll och eliminerar därmed viktiga kostnadsfaktorer.

dessutom erbjuder norelem korta leveranstider eftersom standarddelarna finns i lager.

Fler nyheter

norelem utökar sitt sortiment med modulära fixeringssystem för mätteknik. De säkerställer tillför...

norelem gångjärn för aluminiumprofiler

Gångjärn finns överallt där sa...

En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live