Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

01.06.2024 01:06

Fem nya produktfamiljer - många användningsmöjligheter

norelem gångjärn för aluminiumprofiler

Gångjärn finns överallt där saker ska "klicka", till exempel som beslag på möbler, dörrar och containrar. Hos norelem hittar kunderna nu ett utökat sortiment av gångjärn för panelelement och aluminiumprofiler, från enskilda komponenter till set med monteringstillbehör.

Gångjärnssortimentet från norelem består av fem nya produktfamiljer: gångjärnssatser i aluminium med invändigt stopp och steg samt gångjärnshalvor i aluminium med invändigt eller utvändigt stopp och matchande axlar i rostfritt stål och täckpluggar i plast. Gångjärnen kan monteras till vänster eller höger och kan roteras 360°.



Allt i ett: komplett set

Setvarianten är den mest populära. norelem levererar gångjärn kompletta med alla enskilda komponenter, inklusive två gångjärnshalvor, en spindel och två täcklock. Gångjärnet kan belastas med upp till 200 N i x- och y-riktningen (icke-bindande riktvärde) och levereras med en skena på baksidan, eftersom det endast finns en fästskruv här. Detta innebär att produkten endast kan användas med en spårbredd på 8 mm. Gångjärnet finns med en monteringssats bestående av två försänkta skruvar och två T-spårmuttrar. Denna version är endast lämplig för artikelprofilen.



En bra kombination: komponenterna

Gångjärn kan också kundanpassas. Gångjärnshalvorna finns tillgängliga på in- och utsidan och i olika bredder (mått A3), liksom matchande axlar av rostfritt stål och termoplastiska täckpluggar. Belastningskrafterna för dessa gångjärn är upp till 100 N i x-riktningen och upp till 150 N i y-riktningen (icke-bindande riktvärden). Fördelar med specialanpassade gångjärn: Till skillnad från den kompletta satsen kan de kombineras med artikelns glidblock och Bosch-profil (med hänsyn tagen till skruvdiametrarna M5 och M6).



Lätt att montera: Plaststiftgångjärn

De nya artiklarna omfattar även plaststiftgångjärn i två versioner med stiftdiametrarna 6 mm och 8 mm. Gångjärnens öppningsvinkel är 120°. De är lämpliga för innerdörrar, är inte synliga för användaren och kan användas både till höger och vänster. De kan också användas som låsstift och är snabba och platsbesparande att montera: Polyamidhöljet innehåller ett galvaniserat stålstift som helt enkelt trycks in i det fjäderbelastade handtaget.






Fler nyheter

norelem utökar sitt sortiment med modulära fixeringssystem för mätteknik. De säkerställer tillför...

norelem utökar sitt sortiment av standarddelar
En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live