Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

29.09.2024 01:09

Nytt hos norelem: Fixeringssystem för mätteknik

norelem utökar sitt sortiment med modulära fixeringssystem för mätteknik. De säkerställer tillförlitliga och exakta mätresultat genom att optimera positioneringen av testdelar. Exakt mätteknik är avgörande inom automation för att säkerställa produktkvaliteten genom kontinuerlig övervakning av mät- och testdata. norelem skiljer sig från konkurrenterna med sin flexibla modulära lösning.



Fixeringssystem hjälper till att fixera testdelar säkert och med repeterbar noggrannhet med lägsta möjliga klämkraft. norelem skiljer sig medvetet från klämteknik och hänvisar "bara" till fixeringssystem, eftersom det krävs betydligt lägre krafter för att ställa in även komplexa system. De standardiserade modulerna möjliggör snabba omställningar för mätuppgifter som ständigt förändras, t.ex. inom etikettering, laser- och doseringsteknik, hantering och livsmedelsindustrin.



För engångsfixering och återkommande mätuppgifter

norelem har olika lösningar för vanliga mättekniker i sitt program: fixturer för taktil mätning av detaljer på koordinatmätmaskiner, för optiska mätprocesser samt yt- och konturmätning, och även för andra processer på begäran.

norelem erbjuder ett stort urval av kombinerbara standardmoduler, inklusive bashållare, tilläggsmoduler, manipulationsenheter och spännelement. Tack vare det standardiserade gränssnittet kan de fixeras exakt och kombineras för att bilda nya fixturer med upprepningsnoggrannhet - en resursbesparande och kostnadseffektiv lösning. Dessutom kan alla mätpunkter nås i en enda fastspänningsoperation.



Lätt att montera, demontera och återanvända

Det går också att beställa spännkomponentsatser, var och en för koordinatmätmaskiner, yt- och konturmätning samt för optiska mätmetoder. Satserna består av ett fördefinierat urval av produkter; de innehåller alltid bas-, monterings- och fastspänningselement. Detta gör att enkla och komplexa spänn- och mätfixturer enkelt kan ställas upp och demonteras och att arbetsstycken snabbt kan spännas fast. De slitstarka, underhållsfria komponenterna kan alltid anpassas till nya testuppgifter och därmed återanvändas - utan omkalibrering. Det nya snabbväxlande pallsystemet möjliggör även uppställning utanför den optiska mätanordningen.

Fler nyheter

norelem utökar sitt sortiment av standarddelar

norelem gångjärn för aluminiumprofiler

Gångjärn finns överallt där sa...

En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live