Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.06.2023 15:06

Pfisterer gör en omfattande donation i natura för återuppbyggnaden av energiinfrastrukturen i Ukraina

Winterbach, Tyskland - 15 juni 2023 - Pfisterer

Pfisterer, en ledande leverantör av energiinfrastrukturlösningar, har gjort en betydande produktdonation till Ukraina. Detta initiativ är en del av Pfisterers åtagande att ge snabb hjälp med att återuppbygga, reparera och stärka kraftnätet i Ukraina. Donationen möjliggjordes i samarbete med Service Desk Ukraine, ett initiativ från kommittén för östeuropeiska ekonomiska relationer, samt Blau-Gelbes Kreuz e.V. och sekretariatet för energigemenskapen.

På grund av de omfattande skadorna på energiinfrastrukturen i många delar av Ukraina är många människor för närvarande utan elektricitet. Pfisterer vill gärna bidra med en produktdonation för att stödja återuppbyggnaden och reparationen av elnätet. De produkter som tillhandahålls inkluderar en rad beprövade lösningar för kontakt, anslutning och förgrening av elektriska ledare, som används vid de känsliga gränssnitten i kraftnät och är avgörande för tillförlitlig överföring och distribution av elektrisk energi.

Snabb hjälp där den behövs
"Vi vet alla hur viktig elektriciteten är i vår vardag. Omedelbart efter att Ukrainas elnät utsattes för en attack visste vi att vi måste hjälpa till", säger Dr Konstantin Kurfiss, medlem i Pfisterers styrelse. "Vi är experter på anslutningsteknik för elektriska ledare och våra produkter kännetecknas av snabb montering, användarvänlighet och tillförlitlighet. Det är precis vad som behövs i Ukraina just nu. Vi är mycket glada över att vi med vår donation kan bidra till att elen kan fortsätta att flöda lokalt."

Hjälpsändningarna är för närvarande på väg till Ukraina. Samarbetet med Service Desk Ukraine, Blau-Gelbes Kreuz e.V. och energigemenskapens sekretariat var avgörande för genomförandet av denna donation. "Från idé till genomförande var det mycket arbete som behövde göras, trots en så uppenbar matchning", säger Santiago Casado, Director Corporate Projects. "Vi vill rikta ett särskilt tack till alla partners och projektgruppen som bidrog till att göra den här kampanjen till en framgång." Alina Frolova, tidigare vice försvarsminister i Ukraina, är nöjd: "Det är svårt att föreställa sig ett vardagsliv utan elektricitet. Vi är mycket glada över Pfisterers donation, som kommer att hjälpa många människor i området. Företagets engagemang och passion för att stödja är fantastiskt!"

Snabbt applicerbara lösningar för reparation, driftsättning, underhåll
Pfisterer är specialist på lösningar för kontakt, isolering och anslutning av elektriska ledare på högspänningsnivåer. Ett fokus ligger på pluggbara anslutningar, som möjliggör extremt snabb och flexibel anslutning och sammanfogning av utrustning som kablar, transformatorer och ställverk. Energileverantörer över hela världen använder dessa tekniker för att snabbt och enkelt reparera eventuella skador på kabelsystem.

Fler nyheter


Winterbach, Tyskland - 06 februari 2024 - Det pluggbara anslutningssystemet CONNEX från PFI...

Winterbach, Tyskland - 7 november 2023

Offshore-plattformen DolWin kappa installe...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnätsoperatören TenneT ha...

Karl-Heinz Pfisterer blir hedersordförande i SE:s tillsynsråd.

Energidistribution och energiöverföring har varit PFISTERERs kärnkompetens i nästan 100 år. Som e...

Sedan början av året har Küssnacht am Rigi varit den nya centrala platsen för våra cirka 160 anställda i Schweiz. För PFISTERER-koncernen, som har varit rotad i Schweiz i årtionden, innebär detta början på en ny era: i Küssnacht samlar vi våra avdelningar, som tidigare fanns i Malters och Altdorf, i ett nytt centralt teknik- och försäljningscenter.