Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Positioneringsbussningar med statussensor från KIPP

Alla positioner under kontroll

HEINRICH KIPP WERK har utökat sin portfölj med en ny serie intelligenta positionerings- och lokaliseringsbussningar med tillståndssensor. Dessa möjliggör central lägeskontroll av lås- och kullåsningsstift i produktionsprocessen. Bussningarna finns som tillval kompletta med integrerad sensor eller kan alternativt utrustas av användaren med kommersiellt tillgängliga induktiva sensortyper.

Med en ny serie intelligenta positionerings- och lokaliseringsbussningar hjälper KIPP användaren att göra sina processer ännu mer transparenta och säkra. Bussningarna med integrerad statussensor möjliggör en aktiveringsberoende processtyrning. Dessutom kan det säkerställas att manöver- eller spärrelementet befinner sig i önskad position, t.ex. vid formatjustering av förpackningsmaskiner eller på monteringsfixturer inom klassisk maskinteknik.

Bussningarna utgör en fästpunkt för lås- och kullåsningsstift, i vilka de kan spärras säkert och exakt. Som standard är en induktiv sensor monterad i positionerings- och låsbussningarna, som kan justeras steglöst via en spännmutter. Detta gör det möjligt att elektroniskt känna av om en bult sitter i hylsan eller inte. Vid användning av flera hylsor kan man avgöra i vilken hylsa manöver- eller spärrelementet sitter.

Sensorerna har en två meter lång, treadrig PVC-kabel som överför de signaler som bearbetas av sensorn till maskinstyrningen. Detta ger användaren möjlighet att styra bultens position från en central plats. Detta är särskilt viktigt för processrelevanta sekvenser. Här kan man till exempel via styrningen av de enskilda arbetsstegen ange att en bearbetningscykel börjar först när alla bultar är i rätt position.

Den nya serien omfattar positioneringsbussningar av stål eller rostfritt stål, lokaliseringsbussningar av rostfritt stål samt lokaliseringsbussningar av rostfritt stål för kullåsbultar med rotationsmanövrering. Varje variant finns tillgänglig antingen komplett med en statussensor eller som en version som kunden själv kan montera. Den senare har en spännmutter för montering av en kommersiellt tillgänglig induktiv sensor med en diameter på 3 mm.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format