Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Intelligenta produkter för ökad säkerhet

Låsbultar och nya positioneringsbussar med tillståndssensor från norelem

norelem fortsätter att utöka sitt omfattande sortiment av produkter med tillståndssensor och erbjuder nu förutom låsbultar även positioneringsbussar med tillståndssensor. Med dessa nya, intelligenta produkter är norelem pionjär på marknaden: integreringen av induktiva sensorer minskar materialförlusterna och ökar processäkerheten avsevärt.

Tillverkningsprocesserna ska bli mer stabila, exakta och tillförlitliga. Produkter med sensorstödd tillstånds- och lägesövervakning, t.ex. norelems låsbultar och positioneringsbussningar med tillståndssensor, erbjuder här en klar fördel.

När det gäller låsbultarna med tillståndssensor känner en sensor som är integrerad i handtaget av skruvens tillstånd. Sensorn är ansluten till maskinstyrningen via en tre-ledad PVC-kabel. Tillståndet (låst eller dragen) kan detekteras exakt och möjliggör därmed en aktiveringsberoende processtyrning. De rörliga komponenternas längd, höjd och läge kan därmed justeras ännu mer exakt. Låsstiften från norelem finns i stål eller rostfritt stål.


Positioneringsbussningarna med tillståndssensor har en variabelt justerbar sensor på bussen. Användaren kan montera en kommersiellt tillgänglig induktiv sensor med en diameter på 3 mm på modellerna "för tillståndssensor". Den induktiva sensorn registrerar signalen och överför den till maskinens styrning, som till exempel endast startar produktionscykeln när alla manöver- eller spärrelement är i rätt läge. Den elektroniska tillståndsövervakningen används bland annat inom förpackningsindustrin, särskilt vid formatjustering av förpackningsmaskiner.


Förutom låsbultar och positioneringsbussningar har norelem även fjäderbelastade tryckstycken med tillståndssensor och tillståndssensorer i rostfritt stål med hållare för snabbspännare i sitt sortiment.




Fler nyheter

En lastbil full av innovationer
Lösningen för felfria bearbetningsprocesser
Nytt från norelem: Linjära rullstyrningar

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Upplev nya och beprövade norelem-produkter live

MHP RIESEN Ludwigsburg är glada att välkomna norelem, en regional global aktör, som sin nya TOP-p...

norelem utökar sitt sortiment av gångjärn