Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.05.2023 01:05

Detekterbara kontrollpaneler från KIPP:

Problemlösare för livsmedelsindustrin

HEINRICH KIPP WERK har lagt till nya detekterbara kontrollpaneler i sitt sortiment. Det finns både visuella och metalldetekterbara produkter. De är utformade för livsmedelsindustrin och hjälper till att förhindra stora fel vid eventuell kontaminering i produktionsprocessen.

Visuellt detekterbara kontrollpaneler är färgade ultramarinblå (liknande RAL5002). Bakgrunden: Färgen blå är ganska otypisk inom livsmedelssektorn, så att dessa produkter lätt kan identifieras när de kommer i kontakt med livsmedel. Dessutom uppfyller manöverdelarna ökade hygienkrav - till exempel kan tvärhandtaget mycket lätt rengöras tack vare dess slutna handtagskontur med slät yta.

De metalldetekterbara manöverdelarna går ett steg längre. Deras komponenter kan detekteras med hjälp av induktionsteknik. Detta är till hjälp om en manöverpanel - hel eller i fragment - oavsiktligt kommer in i produktionsprocessen. I det här fallet kan speciella detektionssystem på ett tillförlitligt sätt välja ut de främmande föremålen, även om de är osynliga för blotta ögat. Fragment på upp till 0,027 cm³ (storlek ca 3x3x3 mm) kan detekteras och skjutas ut så att inga stora produktionsmängder behöver kasseras.

Alla detekterbara driftdelar från KIPP är tillverkade av glasfiberförstärkt termoplast som uppfyller kraven enligt EU10/2011 och FDA, och insatserna är tillverkade av rostfritt stål 1.4404. Den högsta driftstemperaturen är 120 °C. Tillgängliga är båg-, vinge-, stjärn- och korshandtag samt knoppar och klämspakar.

Fler nyheter

Tydlig väg vid byte av arbetsstycken
Helhetsbetyg: Mycket bra!
Säkerhet möter design
Så att endast det som ska vara inuti är inuti
Lyft stora vikter enkelt och säkert
Grunder och insikter i #kippresso-format