Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

05.04.2023 00:04

Eppendorf lägger till digital dokumentation till anslutna elektroniska pipettsystem

Pipette Manager fungerar som en trådlös kontrollpanel för Eppendorfs anslutna elektroniska pipetter, vilket ger nya funktioner och revolutionerar hastigheten och reproducerbarheten för handhållen pipettering.

Med detta innovativa system kan forskare enkelt justera anslutna pipettlägen, inställningar och volymer via en stor pekskärm.

Systemets Liquid Manager-funktion erbjuder fördefinierade pipettinställningar och tekniktips för en mängd olika vätskor, vilket säkerställer konsekventa och exakta resultat i flera olika tillämpningar. Användarna kan också definiera sina egna vätsketyper med respektive pipettinställningar.

Funktionen Pipetting Records erbjuder en lösning för korrekt dokumentation av pipetteringsarbetsflöden, så att användarna automatiskt kan registrera aktiviteter och exportera inspelningar som en PDF-fil via USB.

Pipette Manager, som tidigare introducerades som VisioNize® pipette Manager i Europa, USA och Kanada, har bytt namn för att särskilja den från andra digitala erbjudanden från Eppendorf, till exempel VisioNize® Lab Suite.

Eppendorf är engagerad i kontinuerlig förbättring och har lagt till den nya funktionen Pipetting Records som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering för befintliga kunder i Europa, USA och Kanada. Produkten är nu också tillgänglig för första gången i Asien och Latinamerika.

I och med integrationen av Move It®-pipetter under 2022 är Pipette Manager nu kompatibel med alla Eppendorf Xplorer® (plus)-pipetter och innehåller flera andra funktioner som är utformade för att hjälpa forskare att hantera sin pipettflotta och samarbeta enkelt. Detta viktiga, lättanvända verktyg är ett måste för alla laboratorier som vill påskynda och förbättra effektiviteten och reproducerbarheten i sina pipetteringsarbetsflöden.

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike