Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf får ytterligare en ACT-label som utmärkelse för miljövänliga produkter

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sätt som näringsvärdesmärkning och ger en heltäckande bedömning av hållbarhetsrelaterade aspekter. Detta gör det möjligt för laboratorier att enkelt bedöma sina leverantörers miljövänlighet.


I certifieringsprocessen görs en grundlig utvärdering av tillverkningsprocesser, energi- och vattenförbrukning, förpackningar och produktavfall. Eppendorf har redan fått ACT-märkningen för mer än 150 produkter.
Nu har ytterligare tre produktgrupper lagts till
  • multipette®1) M4 multipel dispenser,
  • thermoMixer© C och
  • den nyligen lanserade Mastercycler® X40.

Dessa produkter ingår i ett växande sortiment av Eppendorfs laboratorieprodukter som har utvärderats av My Green Lab för sin miljövänlighet, inklusive centrifuger, biobaserade laboratorieförbrukningsartiklar, pipetter och frysar för ultralåg temperatur.


Eppendorfs engagemang för hållbarhet är tydligt i tillverkningen av alla dessa nyligen ACT-märkta enheter, som monteras i tyska fabriker som använder 100% förnybar energi. Dessutom har Eppendorf tagit ett antal initiativ för att minimera energiförbrukningen och minska avfallet vid dessa produktionsanläggningar.





Genom strikta miljö-, hälso- och säkerhetspolicyer, inklusive ISO 14001-certifiering och ansvarsfull kemikaliehantering, samt användning av återvunnet och återvinningsbart förpackningsmaterial, säkerställer Eppendorf höga standarder för säkerhet och miljöansvar. Om ACT-märkningen Kriterierna för ACT-märkningen, även kända som EIF-kriterierna (Environmental Impact Factor), utvecklades med hjälp av branschexperter och externa intressenter. Forskare, hållbarhetsansvariga, inköpsexperter och tillverkare har alla gett värdefull feedback på EIF-kriterierna, vilket har resulterat i det mest omfattande produktmärkningsprogrammet för life science-produkter. ACT-märkningsprocessen omfattar tredjepartsverifiering av den hållbara påverkan av en produkt, dess drift och dess livscykel. Slutförandet av denna process är en betydande prestation som ger en grund och ett ramverk för kontinuerlig förbättring för tillverkaren.

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike

Den oberoende juryn, med professor Laura Machesky som ordförande, valde ut Clemens forskning om d...