Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

09.08.2024 01:08

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, moderna 96-kanals vätskehanteringssystem:

epMotion® 96 Flex.

För att kategorisera enheten direkt: Den nya epMotion® 96 Flex är placerad mellan manuellt hållna elektroniska pipetter och helautomatiska pipetteringssystem. Den ger därför avsevärt förbättrad effektivitet och möjliggör ökad genomströmning jämfört med manuell pipettering. Den erbjuder också ett kostnadseffektivt alternativ till helautomatiska vätskehanteringssystem, samtidigt som den tar mindre plats på laboratoriebänken. Tack vare den kompakta storleken och de välplacerade manöverelementen kan enheten även användas i sterila arbetsbänkar utan problem.

Dispenseringshuvudena på epMotion® 96 Flex kan bytas ut snabbt och utan verktyg, vilket möjliggör enkel anpassning till olika volymområden. Vid lanseringen finns två dispenseringshuvuden tillgängliga för detta system, som täcker volymområdena mellan 0,5 och 300 μL samt 5 och 1000 μL.

epMotion® 96 Flex har en pekskärm med intuitiv programvara som säkerställer användarvänlig och exakt hantering.

EpMotion® 96 Flex är kalibrerad enligt den nya standarden ISO 23783-2 och erbjuder utmärkt pipetteringsnoggrannhet och precision.

Systemet kan inte bara användas i manuella arbetsflöden, utan är ett värdefullt komplement till stora automatiserade system. I en "feeder"-roll kan det användas för att förbereda plattor för ytterligare automatiserad bearbetning.

Den mångsidiga epMotion® 96 Flex kompletterar både manuella och automatiserade arbetsflöden och passar sömlöst in i ett brett spektrum av applikationer, från molekylärbiologi till cellkultur.

https://www.eppendorf.com/en/flex-up-your-team/

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike

Den oberoende juryn, med professor Laura Machesky som ordförande, valde ut Clemens forskning om d...