Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

28.08.2024 01:08

Eppendorf förbättrar övervakningen och analysen av bioprocesser med lanseringen av molnprogramvaran BioNsight

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvändigt att förstå vilka kritiska processparametrar som påverkar celltillväxt, produktutbyte och kritiska kvalitetsattribut, eller kort sagt, att snabbt utveckla framgångsrika processer. Bioprocessdata från olika processkörningar, som genereras av ett brett utbud av inline-sensorer och externa analysatorer, är som enskilda pusselbitar. Eppendorf lanserar BioNsight cloud, en ny molnbaserad mjukvarulösning för övervakning och analys av bioprocesser. Den gör det enklare att konsolidera och analysera bioprocessdata på en central plats, vilket hjälper till att lösa detta pussel och få insikter från data.

BioNsight cloud är helt integrerat i Eppendorfs programvara för bioprocesskontroll DASware® control 6. Detta möjliggör automatiserad dataöverföring från DASware control 6 till molnet i realtid. Det är också möjligt att ladda upp offline-data från externa analysenheter, data från
historiska körningar och processdata från bioprocessstyrningar från andra företag.
Analysera och bygga vidare på data: Data kan kontextualiseras för att få ännu djupare insikter: Data från olika körningar kan enkelt synkroniseras och jämföras, vilket gör det lättare att identifiera mönster över körningar och skalor, påskynda utvecklingsprocessen och säkerställa konsekvent kvalitet och processprestanda.

Fjärrövervakning: BioNsight cloud möjliggör fjärrövervakning av bioprocesser som styrs av DASware control 6, en programvara för styrning av bioprocesser. Det innebär att användarna alltid vet hur deras bioprocesser presterar och kan fatta rätt beslut snabbare medan processen fortfarande pågår.
Förenkla åtkomst till data och samarbete: Bioprocessdata i BioNsight cloud är tillgängliga var som helst och för alla som ägaren godkänner. BioNsight cloud har utvecklats med fokus på de högsta datasäkerhetsstandarderna. Molnet är byggt på Microsoft® Azure-teknik och ger användaren en försäkran om att data är väl skyddade, men ändå tillgängliga.
Jill Perez, forskare vid Solugen, USA, utvärderade produkten under dess utveckling och förklarar dess fördelar: "BioNsight Clouds förmåga att lagra data från varje fermenteringskörning har visat sig vara ovärderlig, vilket gör det enkelt att jämföra all bioreaktordata. Onlinefunktionen gör det möjligt att visa körningar i realtid, även på mobila enheter. Dessutom förenklar graffunktionen visualiseringen av data, vilket gör jämförelsen mellan tidigare och aktuella körningar enkel."

https://www.eppendorf.group/BioNsight-cloud

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike

Den oberoende juryn, med professor Laura Machesky som ordförande, valde ut Clemens forskning om d...