Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Eppendorf introducerar den första mikrocentrifugen med kylning av kolväten

Det ledande life science-företaget Eppendorf introducerade Centrifuge 5427 R - den första mikrocentrifugen från Eppendorf med kolvätekylning för att bidra till en ännu mer hållbar laboratoriemiljö. Med detta erbjudande kan kunderna nu utföra olika molekylär- och cellbiologiska tillämpningar samtidigt som de använder en kylenhet som innehåller ett naturligt kylmedel med en GWP på nästan noll. För att skydda dina prover - och planeten.

Naturliga kylmedel, som R290 (propan), har en lika låg global uppvärmningspotential (GWP) som CO2 (<3), medan konventionella köldmedier som R134a har en GWP på 1430 och därmed har en oproportionerligt större inverkan på den globala uppvärmningen när de släpps ut i miljön.

Certifieringen av Centrifuge 5427 R:s ACT-märkning gör det ännu enklare för kunderna att välja en mer hållbar produkt, eftersom märkningen ger tydlig, av tredje part verifierad information om dess miljöpåverkan (t.ex. tillverkning, energi- och vattenanvändning samt förpackning och produktens slutanvändning).

Den nya Centrifuge 5427 R gör dock inte bara poäng med sin tillförlitliga propankylning: Tack vare sitt kompakta fotavtryck och den dubbla rotorraden FA-45-48-11 för upp till 48 x 1,5/2 ml-rör är den den optimala lösningen för laboratorier med hög provgenomströmning. På grund av det stora rotorutbudet är det också ett bra val för områden där många användare delar på instrumentet: De nio rotoralternativen, som består av rotorer med fast vinkel och svängskopa, täcker ett brett spektrum av tillämpningar inom molekylär- och cellbiologi.

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike