Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.03.2023 01:03

Eppendorf Centrifuge 5910 Ri är den första centrifugen på marknaden som har fått My Green Lab ACT-märket

Eppendorfs kylda centrifug 5910 Ri har certifierats med en "ACT®"-märkning för miljöpåverkan av den ideella organisationen "My Green Lab®". Genom att betona ansvarsskyldighet, konsekvens och öppenhet (ACT) när det gäller tillverkning, energi- och vattenanvändning, förpackning och slutanvändning gör ACT-märkningen det lättare för laboratorier att välja mer hållbara produkter. ACT-märkta produkter granskas oberoende av Sustainability Management & Strategy Collaborative (SMSC, ett konsultföretag för hållbara förvaltningsmetoder) och publiceras av My Green Lab.

Eppendorf Centrifuge 5910 Ri: Hög kvalitet kombinerad med ergonomisk drift, tillverkad med grön energi.

Eppendorf har åtagit sig att kontinuerligt förbättra miljöpåverkan från sin affärsverksamhet. Företaget har redan genomfört flera åtgärder, t.ex. tillverkning av alla bänkcentrifuger i moderna anläggningar som drivs med 100 % förnybar energi, minskning av flygfrakttransporter med mer än 60 % för att minska CO2-avtrycket och öka andelen återvunnet material i förpackningarna.

Med innovativa funktioner som användarvänlig touchmanövrering, det universella rotorn- och adaptersystemet och ett brett utbud av rotorer bidrar Centrifuge 5910 Ri till att göra de dagliga separationsuppgifterna enklare. Med regelbundet underhåll och inspektion kan den tjäna forskare i många år.

Eppendorf Centrifuge 5910 Ri är den första centrifugen på marknaden som certifierats med en ACT-märkning, och fler centrifuger kommer att certifieras inom en snar framtid.

Ytterligare produkter som fick My Green Lab ACT-märkning 2022 är Eppendorf Biobased Tubes samt Eppendorf CryoCube® 440h ULT freezer.

Särskilt de nya Eppendorf Biobased tubes är en verklig innovation: För första gången kan Eppendorf erbjuda en generation Eppendorf Tubes® med skruvlock i 5,0 mL, 15 mL, 25 mL och 50 mL tillverkade av certifierad polypropen baserad på förnybara återvunna råvaror.

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike