Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Internationell frysutmaning 2023: Optimera dina lagringsprocesser vid -80°C

Den globala uppvärmningen är en utmaning för mänskligheten - Sharm el-Sheikh har just påmint oss om detta igen. Men förutom abstrakta globala frågor i FN:s regi kan även små, personliga åtgärder hjälpa till. Diskussioner om hållbarhet handlar i första hand om energiförbrukning. Laboratorieutrustning är inget undantag. Även de mest miljövänliga och energieffektiva frysarna med extremt låg temperatur kräver fortfarande en betydande mängd energi för att upprätthålla extremt låga temperaturer på -80 °C 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, i flera år.

Den ideella organisationen My Green Lab och International Institute for Sustainable Laboratories (I2SL) har återigen gått samman för att premiera de bästa koncepten för att förbättra kylförvaring med avseende på hållbarhet: The Freezer Challenge 2023.

Användare, inklusive du själv, kan tjäna poäng genom att vidta åtgärder inom områdena god förvaltningspraxis, temperaturjustering och andra områden samt genom att dela information om bästa praxis. Priser kommer att delas ut till dem som har bidragit mest till att spara energi och förbättra sin provförvaring. Förutom att optimera vår egen kylutrustning lär vi oss alla att vara mer medvetna om energianvändningen i laboratoriet.

Sedan 2017 har utmaningen sparat mer än 24 miljoner KWh el över hela världen genom förbättrad kylförvaring.

På grund av vårt ansvar för miljön är Eppendorf stolta över att stödja International Freezer Challenge 2023 för sjätte året i rad med start 2018.

Fler nyheter

Den amerikanska forskaren Laura Seeholzer, Ph.D., Postdoctoral Fellow vid University of Californi...

Inom bioprocessutveckling är data nyckeln till framgång. Det är nödvänd...

Effektivt samspel mellan manuell och automatiserad pipettering Eppendorf presenterar sitt nya, mo...

ACT-märkningen (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerar på samma sät...

I laboratorier för biovetenskap, där precision och renhet är oumbärliga, &aum...

Investigators 2024 går till Clemens Plaschka, Österrike