Katalog

igus® GmbH

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Om igus® GmbH

igus® historia börjar den 15 oktober 1964 med Günter Blase i ett dubbelgarage i Köln-Mülheim. De första tjugo åren arbetade vi som underleverantör för avancerade tekniska plastdelar. 1983 börjar Frank Blase med koncentrationen på egna produkter - Energikedjesystem och glidlager - samt med uppbyggnaden av egen försäljning. Från 1985 till 2014 växer vi från 40 till över 2150 igus-människor, fördelade över hela världen. Även för de kommande åren investerar vi i expansion. Chanserna finns där - tack vare de moderna materialen!

Kablar & Ledningar

chainflex® är kablar som testats specifikt för energikedjor. chainflex®-kablar finns med de minsta böjradierna och med olika mantelmaterial.

Plasthalvfabrikat

iglidur®-material för tekniskt stångmaterial finns som runda material från lager, eller i färdigbearbetade, specialanpassade former. De är kostnadseffektiva, slitagetåliga och har goda egenskaper för...

Linjärlager

Fördelarna med drylin® linjärlager inkluderar: självsmörjande, underhållsfria, för användning i extremt smutsig miljö samt kompensering för inriktningsfel.

Kabelkedjor

igus® energikedjesystem är konstruerade för att leda och skydda. Energikedjor och kabelkedjor är de moderna maskinernas navelsträngar. De reducerar stopptiderna och ökar livslängden.

Glasfiberkablar

chainflex® fiberoptiska kablar har en överföringsräckvidd upp till 500 m och kan anpassas till speciallängder. Dessutom är de ytterst flexibla kablarna slitagetåliga, passande för industriellt bruk oc...

Styrledningar

chainflex® styrkablar är kablar för de minsta böjradierna. En kombination av dessa olika egenskaper är möjlig både som skärmade och oskärmade styrkablar.

Skenledningar

drylin® är ett sortiment av underhålls- och smörjfria linjära glidlager i fyra olika huvudkategorier. Utöver ett obefintligt underhåll innefattar funktionerna tuffhet och tålighet mot extern påverkan.

Plastkullager (xiros®)

xiros® plastkullager är enkelradiga, spårade kullager baserade på DIN 625. I motsats till kullager av metall arbetar plastkullager helt utan smörjning.

Underhållsfria glidlager

Baserat på resultaten från flera tusentals empiriska tester kan vi nu i de allra flesta fall lämna tillförlitlig information gällande iglidur®-glidlagrens livslängd.

Glidfolier

drylin® R linjärglidlager med foder är baserade på extremt slitagetåliga plaster som utvecklats speciellt för linjär teknik. Måtten är kompatibla med kullager i standardutförande.