Katalog

igus® GmbH

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Om igus® GmbH

igus® historia börjar den 15 oktober 1964 med Günter Blase i ett dubbelgarage i Köln-Mülheim. De första tjugo åren arbetade vi som underleverantör för avancerade tekniska plastdelar. 1983 börjar Frank Blase med koncentrationen på egna produkter - Energikedjesystem och glidlager - samt med uppbyggnaden av egen försäljning. Från 1985 till 2014 växer vi från 40 till över 2150 igus-människor, fördelade över hela världen. Även för de kommande åren investerar vi i expansion. Chanserna finns där - tack vare de moderna materialen!

Lagerhållare

drylin® R linjärlager är baserade på extremt slitagetåliga plaster som utvecklats speciellt för linjär teknik. Måtten är kompatibla med kullager i standardutförande.

Glidlager (iglidur®)

iglidur® glidlager är underhållsfria, RoHS-kompatibla, smörjfria, slitagetåliga och elektriskt ledande.

Styrkablar

chainflex® styrkablar är kablar för medelhård användning. De ytterst flexibla kablarna är flamskyddade och skyddas av en yttre PVC-mantel.

Axiallager

Självriktande sfäriska igubal® axiallager är mycket enkla att installera, vilket hjälper till att kompensera för inriktningsfel, samt för att undvika kantlaster.

Länkhuvuden

igubal® kolvstångslager absorberar höga laster i normala omgivningstemperaturer, har utmärkta dämpande egenskaper samt väger endast en femtedel av konventionella lagerhus av metall.

Gaffelhuvuden

igubal® gaffellänkar är massiva gaffellänkar i plast tillverkade av igumid G i enlighet med DIN 71752, som kan kombineras med kolvstångslager med installationsstorlek E som ett motstycke.

Linjärstyrningar (DryLin®)

DryLin ® | Glidande istället för rullande

DryLin ® är ett sortiment av underhållsfria, smörjfria linjära glidlager som består av fyra huvudprodu...

Dataöverföringskablar

Minsta böjradierna, upp till 30 miljoner cykler testade i energikedjor, olika mantelmaterial, olika certifieringar och godkännanden som t.ex. UL, CE, CSA, Desina

Kabelgenomförningar

Känsligare tillämpningar med höga cykelfrekvenser, hastigheter och accelerationer, inklusive krävande miljöförhållanden, kräver testade och funktionellt tillförlitliga linjärsystem.

Kulleder

Det finns ingen beskrivning på Svenska för den här produkten. Läs beskrivningen på engelska eller kontakta företaget.

Halogenfria kablar

chainflex®-kablar är ytterst flexibla kablar för användning i tuff miljö. De är PVC- och halogenfria och särskilt resistenta mot olja och UV-strålar.

Energiledningar

Tillämpningar med höga cykelfrekvenser, hastigheter och accelerationer, inklusive krävande miljöförhållanden, kräver testade och permanent tillförlitliga system - exakt vad chainflex®-kablarna har att...