igus® GmbH

Produkter och tjänster från igus® GmbH (60)

Energikedjesystem eller kabelgenomföringar är i mångt och mycket de moderna maskinernas navelsträngar. De tar hand om matningen av energi, data och signaler, och är av denna anledning ständigt i rörel...
Skärmkabel
Energikedjesystem är de moderna maskinernas navelsträngar. De tar hand om matningen av energi, data och signaler, och är av denna anledning ständigt i rörelse.
De flesta tillämpningar kan använda vårt standardsortiment av C-profiler i monteringsfästet och utrymmesbesparande ”chainfix”-klämmor. De kan också enkelt ge dragavlastning genom att dragavlastande ka...
igus® specialkablar är oljeresistenta, UV-resistenta och flamskyddade. Den yttre manteln är TPE-baserad.
Specialkablar
"Kolvstångsstöd och axelblock från igus®: fasta och rörliga kolvstångsstöd, axelblock i olika utföranden och i olika material. "
xiros® plastkullager är enkelradiga spårade kullager baserade på DIN 625. Smörj- och underhållsfria kullager består av fyra komponenter: yttre ring, inre ring, lagerhus och kulor.
iglidur® glidlagerbussningar är underhållsfria, RoHS-kompatibla, smörjfria, slitagetåliga och elektriskt ledande.
iglidur® lagerbussningar har egenskaper som inkluderar: underhållsfria, smörjfria, korrosionsresistenta, ytterst tåliga mot smuts, hög måttnoggrannhet m.m.
igubal® sfäriska lager kan användas när pendellager ger konstruktionsmässiga fördelar eller förenklar monteringen.
chainflex® fiberoptiska kablar är gradienta fiberoptiska kablar för användning i tuffa miljöer, med yttre mantel i PUR och tålighet mot olja och UV-strålar.

Nyheter

twisterband HD är en av över 100 nyheter som presenteras av igus på Hannover Messe 2015
Den internationella tävlingen för applikationer med plastglidlager går in på sjunde ronden – anmälningstiden pågår
R4.1 light, drylin SLT och readychain rack övertygar juryn med utmärkt kombination av form och funktion
drylin-Q 20-fyrkantsstyrning absorberar fribärande höga krafter från alla riktningar
Online och i realtid: En titt in i världens största testlaboratorium för flexibla kablar
Adress
Spicher Strasse 1 a
51147
Köln
Nordrhein-Westfalen
Tyskland
Företagstyp
Tillverkare
Exportregioner
Globalt
Certifikat
DIN EN ISO 9001
Grundad
1964
Ledningen
Frank Blase
Medarbetare
1600

Om igus® GmbH

igus® historia börjar den 15 oktober 1964 med Günter Blase i ett dubbelgarage i Köln-Mülheim. De första tjugo åren arbetade vi som underleverantör för avancerade tekniska plastdelar. 1983 börjar Frank Blase med koncentrationen på egna produkter - Energikedjesystem och glidlager - samt med uppbyggnaden av egen försäljning. Från 1985 till 2014 växer vi från 40 till över 2150 igus-människor, fördelade över hela världen. Även för de kommande åren investerar vi i expansion. Chanserna finns där - tack vare de moderna materialen!