Katalog

igus® GmbH

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Om igus® GmbH

igus® historia börjar den 15 oktober 1964 med Günter Blase i ett dubbelgarage i Köln-Mülheim. De första tjugo åren arbetade vi som underleverantör för avancerade tekniska plastdelar. 1983 börjar Frank Blase med koncentrationen på egna produkter - Energikedjesystem och glidlager - samt med uppbyggnaden av egen försäljning. Från 1985 till 2014 växer vi från 40 till över 2150 igus-människor, fördelade över hela världen. Även för de kommande åren investerar vi i expansion. Chanserna finns där - tack vare de moderna materialen!

Kabelrännor

Energikedjesystem eller kabelgenomföringar är i mångt och mycket de moderna maskinernas navelsträngar. De tar hand om matningen av energi, data och signaler, och är av denna anledning ständigt i rörel...

Skärmkabel

Det finns ingen beskrivning på Svenska för den här produkten. Läs beskrivningen på engelska eller kontakta företaget.

Kabelkanaler

Energikedjesystem är de moderna maskinernas navelsträngar. De tar hand om matningen av energi, data och signaler, och är av denna anledning ständigt i rörelse.

Buntband

De flesta tillämpningar kan använda vårt standardsortiment av C-profiler i monteringsfästet och utrymmesbesparande ”chainfix”-klämmor. De kan också enkelt ge dragavlastning genom att dragavlastande ka...

Specialkablar

igus® specialkablar är oljeresistenta, UV-resistenta och flamskyddade. Den yttre manteln är TPE-baserad.

Lasttraverser

"Kolvstångsstöd och axelblock från igus®: fasta och rörliga kolvstångsstöd, axelblock i olika utföranden och i olika material. "

Kullager

xiros® plastkullager är enkelradiga spårade kullager baserade på DIN 625. Smörj- och underhållsfria kullager består av fyra komponenter: yttre ring, inre ring, lagerhus och kulor.

Lagerbussningar

iglidur® glidlagerbussningar är underhållsfria, RoHS-kompatibla, smörjfria, slitagetåliga och elektriskt ledande.

Lagerbussningar

iglidur® lagerbussningar har egenskaper som inkluderar: underhållsfria, smörjfria, korrosionsresistenta, ytterst tåliga mot smuts, hög måttnoggrannhet m.m.

Länkhuvuden

igubal® sfäriska lager kan användas när pendellager ger konstruktionsmässiga fördelar eller förenklar monteringen.

Optisk kabel

chainflex® fiberoptiska kablar är gradienta fiberoptiska kablar för användning i tuffa miljöer, med yttre mantel i PUR och tålighet mot olja och UV-strålar.