Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.04.2024 01:04

BLOHM firar 90 år med borrbussningar

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Högsta precision sedan 1934

En rund födelsedag, en rund sak - BLOHM:s borrbussning fyller 90 år och är lika populär som någonsin. Industrin välkomnade precisionsprodukten med öppna armar direkt från produktionsstarten 1934. Sedan dess har borrbussningen anslutit sig till raden av många andra standard- och driftdelar samt otaliga kundanpassade speciallösningar. Sedan 2021 har BLOHM bidragit med sina decennier av expertis inom svarvning, härdning och precisionsslipning till KIPP-koncernen som en framgångsrik affärsenhet.


I NORMTEILWERK ROBERT BLOHM:s ständigt föränderliga historia har det alltid funnits en pålitlig konstant - borrbussningen. den lanserades 1934 och omfattar idag mer än 3000 produkttyper. Vad de alla har gemensamt är deras höga kvalitet och precision ner till µm-området, resultatet av decennier av expertis, en hög nivå av vertikal integration och ett tydligt engagemang för Tyskland som produktionsplats.


"Branschen erkände tidigt BLOHM-produkternas tillförlitlighet", säger VD Otto Braun och ser tillbaka på den första tiden. "Inom en mycket kort tid expanderade företaget så snabbt att det var nödvändigt att flytta från Hamburgs centrum till Bergedorf. år 1957 lades sedan produktionen av borrbussningar ut från anläggningen i Bergedorf och flyttades till Büchen i Schleswig-Holstein, där den ligger än idag."


NORMTEILWERK ROBERT BLOHM fick sitt nuvarande namn 1974, när produktionen av borrbussningar separerades från företagets maskindivision, inte bara fysiskt utan även juridiskt, och därefter leddes av familjen Blohm. år 1999 tog entreprenörsfamiljen Blessing över verksamheten tills BLOHM blev en del av KIPP Group 2021, ett annat familjeägt företag med en lång tradition och huvudkontor i Sulz am Neckar, Baden-Württemberg.


Delade värderingar, delade mål

"Kopplingen mellan BLOHM och KIPP passar perfekt, inte bara på grund av våra produktportföljer, utan också på grund av vår tradition och våra värderingar", förklarar Otto Braun. "Båda företagen står för ansvar, dynamik och rättvisa - grunden för vår framgång är en praktiserad företagsfilosofi. Vi betonar ett kundorienterat tillvägagångssätt och långsiktiga partnerskapsbaserade relationer med våra kunder. Vi står för högsta kvalitet och leveranssäkerhet, för vilket vi också värderas utanför Tysklands gränser som en egenproducerande systemleverantör."


Kvalitet made in Germany

BLOHM:s nuvarande tjänsteutbud omfattar tillverkning av högprecisionsborrbussningar och kundanpassade speciallösningar samt ett sortiment med cirka 35 000 högkvalitativa standard- och driftdelar, som kontinuerligt utökas. Kunden drar inte bara nytta av moderna, högpresterande maskiner och en hög grad av vertikal integration, utan också av den mångåriga erfarenheten hos de nästan 50 medarbetarna. BLOHM är idealiskt positionerat för framtiden. Förutom den kontinuerliga utvecklingen av ytterligare produktinnovationer och utbildningen av nya specialister står även digitaliseringen av försäljning och produktion på utbildningsföretagets agenda. "Under de närmaste åren kommer vi att optimera både våra processer och vår portfölj ytterligare", sammanfattar Otto Braun. "Med kreativitet och innovation kommer vi att utvecklas till en framgångsrik enhet inom KIPP-koncernen."


Fler nyheter

MISUMIs onlinebutik innehåller miljontals komponenter. För att kunna erbjuda sina kunder ett ännu större urval utökar tillverkaren och leverantören av maskinkomponenter kontinuerligt sin produktportfölj. Nyligen har detta också inkluderat högkvalitativa borrbussningar från NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Från standarddelar till speciallösningar
Den skräddarsydda I-punkten för varje konstruktion
BLOHM övertygar med borrbussningar och ett nytt sortiment av standard- och driftdelar
BLOHM får DIN ISO 9001:2015-certifiering

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM är officiellt certifierat enligt den allmänt erkända standarden för kva...