Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

25.10.2023 00:10

BLOHM på FMB-mässan för underleverantörer i Bad Salzuflen den 8-10 november

Från standarddelar till speciallösningar

På FBM 2023 kommer NORMTEILWERK ROBERT BLOHM, Büchen, att presentera sig som en kompetent och mångsidig partner för maskinteknik. Specialisterna på tillverkning och försäljning av standard- och precisionsdetaljer presenterar ett urval av sin omfattande produktportfölj. Ett fokus ligger på de individuella speciallösningar som BLOHM utvecklar och implementerar tillsammans med kunden på grundval av toppmodern tillverkningsteknik och decennier av expertis.



BLOHM kommer inte bara att presentera ett stort urval av borrbussningar, standard- och driftdelar på FMB, utan kommer också att visa upp sin omfattande kompetens och möjligheter inom området för kundanpassad specialproduktion. Med decennier av erfarenhet inom branschen har det Büchen-baserade företaget etablerat sig inom detta område som en pålitlig partner för skräddarsydda lösningar. Kunden drar nytta av högpresterande tillverkningsteknik och ett högt kvalificerat team av experter. De kundanpassade lösningarna kan tillverkas av stål eller rostfritt stål och används bland annat inom maskinteknik, fordonsindustrin och flygindustrin.



Individuella lösningar för kundspecifika krav

Exempel påkundanpassade maskinelement från BLOHM är kugghjulsaxlar, löp- och drivspindlar samt polygonaxlar. Alla dessa specialdelar tillverkas av hållbart kvalitetsstål och svarvas, härdas och slipas vid produktionsanläggningen i Büchen i norra Tyskland.



- Pinjongaxlar kombinerar pinjong och drivaxel i en och samma komponent. De är lika kompakta som de är kraftfulla och på grund av dessa egenskaper är de det föredragna valet inom fordonsindustrin, flygindustrin och allmän maskinteknik för överföring av höga vridmoment. Den helgjutna enheten är vanligtvis tillverkad av ett enda stycke stål.

- Löp- och drivspindlar används bland annat i kylvätskepumpar i svarv-, fräs- eller slipmaskiner. Tack vare sina högpresterande maskiner tillverkar BLOHM dessa krävande komponenter med högsta precision, även med komplexa geometrier.

- Polygonala axlar har ett polygonalt tvärsnitt, som till exempel baseras på en liksidig triangel eller en kvadrat. Tack vare sin höga centreringsnoggrannhet och samtidigt kraftigt reducerade skäreffekt lämpar sig polygonala axelförband mycket väl för överföring av höga vridmoment och används bland annat i manuella växellådor.



Rätt borrbussning för de mest skiftande krav

Som specialist på rotationssymmetriska delar tillverkar BLOHM ett omfattande sortiment av standardiserade borrbussningar. Som alla BLOHM-produkter tillverkas borrbussningarna med moderna maskiner och av härdat, slitstarkt kvalitetsstål. Borrbussningar möjliggör exakt borrstyrning och därmed snabb och exakt bearbetning av arbetsstycken. Avstånds- och vinkeltoleranser kan hållas exakt. Dessutom används borrbussningar vid tillverkning av spänn- och mätanordningar. BLOHM erbjuder olika typer av borrbussningar för olika krav. Förutom cylindriska borrbussningar enligt DIN 179 omfattar sortimentet även krage-borrbussningar enligt DIN 172 samt plug-in-borrbussningar och klämbussningar enligt DIN 173.



Mer än 28.000 standard- och driftdelar

När det gäller standard- och driftdelar som fjäderbelastade tryckstycken, lås- och kullåsningsstift eller maskin- och fixturelement har utvecklare, konstruktörer och produktionsledare kommit till rätt ställe hos NORMTEILWERK ROBERT BLOHM. I onlinebutiken hos det Büchen-baserade företaget hittar användaren totalt mer än 28 000 artiklar och därmed alltid en lämplig lösning. På FMB i Bad Salzuflen kommer BLOHM att presentera ett tvärsnitt av sin omfattande portfölj.



Besök oss den 8-10 november på FMB 2023 i Bad Salzuflen i hall 20, monter C6.

Fler nyheter

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Högsta precision sedan 1934
MISUMIs onlinebutik innehåller miljontals komponenter. För att kunna erbjuda sina kunder ett ännu större urval utökar tillverkaren och leverantören av maskinkomponenter kontinuerligt sin produktportfölj. Nyligen har detta också inkluderat högkvalitativa borrbussningar från NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Den skräddarsydda I-punkten för varje konstruktion
BLOHM övertygar med borrbussningar och ett nytt sortiment av standard- och driftdelar
BLOHM får DIN ISO 9001:2015-certifiering

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM är officiellt certifierat enligt den allmänt erkända standarden för kva...