Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydrauliska bromscylindrar: enklare hantering även i kritiska miljöer

Särskilda provtagare används för aktiv insamling av luftburna mikrober i mycket känsliga renrum för högsta möjliga skydd av människor och material. För enkel och i stort sett beröringsfri hantering av konstruktionen använder det brittiska företaget Pinpoint Scientific, som är specialiserat på laboratorieutrustning, hydrauliska bromscylindrar från ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mikrobiologisk miljöövervakning regleras via ISO-riktlinje 18593. Ett ledande företag för en rad specialiserade laboratorieutrustningar är Pinpoint Scientific från Bridgend i Wales, Storbritannien. Produktsortimentet omfattar lösningar för luftövervakning, kontinuerlig övervakning av livskraftiga partiklar och övervakningslösningar för isolatorer. Högkvalitativ provtagning för laboratoriepersonal omfattar också hög användarkomfort och effektivt skydd mot kontaminering. ImpactAir-serien av mikrobiella luftprovtagare från Pinpoint Scientific kan också ses som ett utmärkt exempel på en lösning som har genomtänkts in i minsta detalj. De är utformade för kontinuerlig övervakning i forsknings- och industriella laboratoriemiljöer där provtagning av livskraftiga partiklar i processen är avgörande. Arbetet sker genom att luft sugs med hög hastighet genom en mycket smal inloppsslits, varpå partiklar, inklusive mikrober i luften, träffar och fäster på en applicerad kulturyta i en petriskål. Petriskålen roteras långsamt under inloppet för att se till att luften alltid träffar ett nytt område av kulturen. Detta minskar drastiskt sannolikheten för dubbelt påslag. Detta är ett mikrobiologiskt och fysiskt fenomen där två mikrober hamnar på samma punkt och uppträder som en enda koloni under inkubationen. För att göra användarnas arbete så enkelt som möjligt, särskilt i renrumsmiljöer i laboratorier inom livsmedels- eller medicinsk industri samt inom läkemedelsindustrin vid provtagning, vände sig Pinpoint Scientifics konstruktörer till en brittisk distributör av ACE Stoßdämpfer GmbH under sin jakt på högkvalitativa komponenter för hastighetsreglering. Efter att ha övervägt alla krav och önskemål rekommenderade han hydrauliska bromscylindrar tillverkade i Tyskland för att driva motorhuven.

Hydrauliska bromscylindrar för en speciallösning



Wyn Gordge, en av ACE:s försäljningsingenjörer i Storbritannien, beskriver utgångsläget: "Vi har ofta samarbetat framgångsrikt med vår distributör, företaget Applied Automation, så även i detta fall ledde leveransen snabbt till det önskade resultatet från kundens sida." Han beskriver den avgörande punkten för att använda hydrauliska bromscylindrar som kundens önskan om en öppningsprocess av provtagarhuven utan någon större ansträngning. Utan detta krav skulle ACE:s industriella gasfjädrar i rostfritt stål, som med hjälp av en ventil kan justeras exakt till önskad öppnings- och stängningshastighet, i princip också ha varit lämpliga som maskinelement. Men eftersom de hydrauliska bromscylindrarna av typen HB15-50, till skillnad från de visuellt mycket likartade industriella gasfjädrarna, endast behöver tappas för att utlösa öppningsprocessen av motorhuven, föll valet på dessa komponenter, som ACE har tillgängliga inom området för hastighetsreglering. Ett annat plus i denna tillämpning är att dessa bromscylindrar möjliggör en mjuk stängningsprocess med extra dämpning.

ACE som ett expertmärke inom Stabilus-gruppen och Applied Automation som en erfaren distributör av komponenter för laboratorieteknik kunde spela ut en annan styrka. ACE, som är känd som utvecklingspartner och uppskattad för skräddarsydda lösningar även för små kvantiteter, lyckades med en hydraulisk bedrift: Eftersom ImpactAir-provtagarna oftast används i kritiska laboratoriemiljöer och renrum var det enligt Pinpoint Scientifics specifikationer uteslutet att använda maskinolja som dämpningsmedium i bromscylinderns kropp. På grund av detta krav och på grund av de känsliga tillämpningsområdena valde ACE en speciell vegetabilisk olja med mycket likartad viskositet och livslängd. Under produktutformningen lade konstruktörerna på Pinpoint Scientific sedan till hylsor av rostfritt stål för att omsluta de hydrauliska bromscylindrarna, vars yttre kroppar som standard är tillverkade av belagt stål. Å ena sidan tjänar denna åtgärd till att uppfylla de höga hygienkraven för drift i renrum, och å andra sidan passar hylsornas material av rostfritt stål perfekt in i ImpactAir-140:s övergripande design.

De maskinelement som används från ACE är idealiska för att öppna motorhuven och hålla den i en öppningsvinkel på 60 grader enligt behov, tack vare den steglösa justerbarheten av tryck- eller dragkraften mellan 20 N och 800 N. Maskinelementen är också lämpliga för användning med ImpactAir-140. Justeringen av de dubbelverkande eller enkelverkande hydrauliska bromscylindrarna görs enkelt via justeringssegmentet på kolven. På grund av deras höga kvalitet och långa livslängd finns det knappast någon gräns för slutkundernas önskemål inom laboratoriesektorn när det gäller frekvensen av öppnings- och stängningsoperationer, vilket Pinpoint Scientific förklarar. I övrigt används dessa maskinelement för exakt reglering av hastigheter främst i en mängd olika bil- eller industrikonstruktioner, men även inom elektronik-, möbel- och fritidsindustrin.

Fler nyheter

På Swiss Science Center Technorama finns 500 experimentstationer som ger besökarna m&o...

Idrottsforskare använder också hydrauliska maskinelement i sina konstruktioner. S&auml...

Att transportera mRNA-vaccinet mot COVID-19 från Biontech/Pfizer är en verklig logisti...

Förutom programvara för dimensionering samt CAD-data och simuleringar erbjuder ACE Sto&...

ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder nu konstruktörer inte bara konfigurations- och ber&...

Vad stuntmän är för filmstjärnor, är TUBUS strukturdämpare för dyra filmkamerasystem: de tar allt...