Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.06.2024 01:06

ACE presenterar industriella stötdämpare som digitala tvillingar

ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder nu konstruktörer inte bara konfigurations- och beräkningsprogram, CAD-data och simuleringar, utan även data från digitala tvillingar för integrering i virtuella modeller.

ACE är därmed den första leverantören av industriella stötdämpare som erbjuder sina kunder FMU:er (Functional Mockup Units). Detta gör det möjligt att integrera fysiska modeller av en leverantörsprodukt, i det här fallet industriella dämpare, i kundens egna simuleringsmodeller.

Denna fördel är särskilt användbar för specialdämpare, eftersom ACE snabbt kan tillhandahålla prototyper som digitala tvillingar.

Industriella stötdämpare från ACE: Komponenter för virtuell prototypframtagning

ACE erbjuder också att exportera data för alla stötdämpare i katalogen och överföra dem till kunderna på begäran. FMU:erna är utrustade med det fysiska beteendet från de hydrauliska, termiska och mekaniska områdena hos ACE:s industriella stötdämpare. På så sätt kan man t.ex. exakt beräkna ingångstemperaturens inverkan på den industriella stötdämparens dämpningsbeteende och i förväg undersöka dess inverkan på den övergripande konstruktionen. Tack vare dessa och andra funktioner har ACE:s digitala tvillingar visat sig vara viktiga komponenter för virtuell prototypframtagning och dimensionering av konstruktioner för kunderna.

På plussidan finns, förutom tids- och kostnadsbesparingar, även hållbarhetsfördelar eftersom färre fysiska prover behövs för att slutföra utvecklingen av en konstruktion. Om kunderna vill använda ACE:s FMU:er behöver de en simuleringsprogramvara som innehåller ett FMI (Functional Mockup Interface). Vanliga program som integrerar ACE:s FMU:er är Simulink och Adams.

Fler nyheter

Att transportera mRNA-vaccinet mot COVID-19 från Biontech/Pfizer är en verklig logisti...

Förutom programvara för dimensionering samt CAD-data och simuleringar erbjuder ACE Sto&...

Vad stuntmän är för filmstjärnor, är TUBUS strukturdämpare för dyra filmkamerasystem: de tar allt...

Digitalisering och lean management ses som en välkommen bantningskur i många företag. Hur digital...

Av förståeliga skäl tar tillverkarna det säkra före det os&auml...

När rullstolar testas tar tillverkarna det säkra före det osäkra av f...