Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.06.2024 01:06

ACE presenterar industriella stötdämpare som digitala tvillingar

ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder nu konstruktörer inte bara konfigurations- och beräkningsprogram, CAD-data och simuleringar, utan även data från digitala tvillingar för integrering i virtuella modeller.

ACE är därmed den första leverantören av industriella stötdämpare som erbjuder sina kunder FMU:er (Functional Mockup Units). Detta gör det möjligt att integrera fysiska modeller av en leverantörsprodukt, i det här fallet industriella dämpare, i kundens egna simuleringsmodeller.

Denna fördel är särskilt användbar för specialdämpare, eftersom ACE snabbt kan tillhandahålla prototyper som digitala tvillingar.

Industriella stötdämpare från ACE: Komponenter för virtuell prototypframtagning

ACE erbjuder också att exportera data för alla stötdämpare i katalogen och överföra dem till kunderna på begäran. FMU:erna är utrustade med det fysiska beteendet från de hydrauliska, termiska och mekaniska områdena hos ACE:s industriella stötdämpare. På så sätt kan man t.ex. exakt beräkna ingångstemperaturens inverkan på den industriella stötdämparens dämpningsbeteende och i förväg undersöka dess inverkan på den övergripande konstruktionen. Tack vare dessa och andra funktioner har ACE:s digitala tvillingar visat sig vara viktiga komponenter för virtuell prototypframtagning och dimensionering av konstruktioner för kunderna.

På plussidan finns, förutom tids- och kostnadsbesparingar, även hållbarhetsfördelar eftersom färre fysiska prover behövs för att slutföra utvecklingen av en konstruktion. Om kunderna vill använda ACE:s FMU:er behöver de en simuleringsprogramvara som innehåller ett FMI (Functional Mockup Interface). Vanliga program som integrerar ACE:s FMU:er är Simulink och Adams.

Fler nyheter

Vad stuntmän är för filmstjärnor, är TUBUS strukturdämpare för dyra filmkamerasystem: de tar allt...

Digitalisering och lean management ses som en välkommen bantningskur i många företag. Hur digital...

Av förståeliga skäl tar tillverkarna det säkra före det os&auml...

När rullstolar testas tar tillverkarna det säkra före det osäkra av f...

22.12.2023 01:05

Stötdämpare för säkerhet
Nödstoppsspecialister firar premiärer inom film och TV
När det gäller industriell dämpningsteknik är ACE en av de första kontaktpunkterna för de flesta ingenjörer och konstruktörer världen över. Oavsett vilka förfrågningar experterna har idag svarar ACE alltid snabbt, antingen online eller genom personlig kontakt på plats.