Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

04.07.2024 01:07

Världspremiär: ACE presenterar industriella stötdämpare som digitala tvillingar

Förutom programvara för dimensionering samt CAD-data och simuleringar erbjuder ACE Stoßdämpfer GmbH nu ingenjörer data från digitala tvillingar för enklare integrering i virtuella modeller. ACE är den första leverantören av industriella stötdämpare som förser sina kunder med FMU:er (Functional Mockup Units). Det ger möjlighet att integrera fysiska modeller av en leverantörsprodukt, i det här fallet industriella stötdämpare, i kundens egna simuleringsmodeller. Denna fördel är särskilt tydlig med kundanpassade industriella stötdämpare, eftersom ACE snabbt kan tillhandahålla prototyper som digitala tvillingar.


Industriella stötdämpare från ACE: Komponenter i virtuell prototyping

På begäran erbjuder ACE också att extrahera data för alla industriella standardstötdämpare från sin produktkatalog och överlämna dem till kunderna. FMU:erna är utrustade med det fysiska beteendet hos hydraulik, termik och mekanik hos ACE:s industriella stötdämpare. Detta gör det till exempel möjligt att beräkna den exakta inverkan av ingångstemperaturen på dämpningsbeteendet hos den industriella stötdämparen och att undersöka dess effekt på den övergripande konstruktionen i förväg. Dessa och andra egenskaper gör ACE:s digitala tvillingar till en viktig komponent för virtuell prototypframtagning och för dimensionering av konstruktionsutformningar på kundsidan. På plussidan finns förutom tids- och kostnadsbesparingar även hållbarhetsfördelar, eftersom färre fysiska prover behövs för att slutföra utvecklingen av en konstruktion.


Om kunderna vill använda ACE:s FMU:er behöver de en simuleringsprogramvara som innehåller ett FMI (Functional Mockup Interface). Vanliga program som integrerar ACEs FMU:er är Simulink och Adams.

Intresserade kan hitta mer information om ACEs digitala tjänster via länkarna https://www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html och https://ace-cad.de/

För information om simuleringar och digitala tvillingar, vänligen kontakta ACEs ingenjör Christian Junghans på c-junghans@ace-int.eu direkt.

Fler nyheter

Idrottsforskare använder också hydrauliska maskinelement i sina konstruktioner. S&auml...

Att transportera mRNA-vaccinet mot COVID-19 från Biontech/Pfizer är en verklig logisti...

ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder nu konstruktörer inte bara konfigurations- och ber&...

Vad stuntmän är för filmstjärnor, är TUBUS strukturdämpare för dyra filmkamerasystem: de tar allt...

Digitalisering och lean management ses som en välkommen bantningskur i många företag. Hur digital...

Av förståeliga skäl tar tillverkarna det säkra före det os&auml...