Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

06.02.2023 01:02

Dubbelslipning - effektiv som aldrig förr

"Som en av de ledande leverantörerna av lösningar för ytbehandling kommer Supfina-teamet att ge intresserade parter individuell rådgivning om alla frågor som rör dubbla ytor på årets Grindtec i Leipzig i hall 5, monter E04."

På Grindtec 2023 kommer den Wolfach-baserade maskintillverkaren Supfina att fokusera på dubbelsidig slipning. Fokus kommer att ligga på rådgivning om alla utmaningar i samband med processen och det nyutvecklade SDC-systemet.

Upp till 40 % kostnadsbesparingar

Med den senaste generationen av Supfinas Planet V-maskinserie har dubbelsidig slipning, även känd som skivslipning, höjts till en ny nivå. Förutom den patenterade lutningsnavigationen och visualiseringen av slipprocessen ligger huvudfokus på SDC (Smart Dressing Cycle) med upp till 40 % kostnadsbesparingar jämfört med konventionella system.

Den extremt styva maskinbädden gör det möjligt att slipa stål, sintrad metall, icke-järnhaltig metall, plast, keramik och glas. Beroende på verktygskonfiguration och material kan två kraftfulla motorer uppnå en avverkningshastighet på över 1 mm med en cykeltid som är betydligt kortare än en sekund. I bara ett enda pass bearbetas arbetsstycket med en genomsnittlig tolerans på plus/minus 0,003 mm.

Flexibla processer

Förutom den klassiska genomgångsslipningen erbjuder Supfina Planet V-maskinserien även andra processalternativ. Pendelslipning ger maximal enhetlig tjocklek genom att den oscillerar i slipspalten och kan förhindra ytterligare finslipning i vissa tillämpningar. En annan processtyp är flersidig slipning, där komponenterna passerar genom slipspalten flera gånger. Den här processen hjälper dig att uppnå materialborttagning utan ytterligare hantering vid stor materialborttagning.

Lösningar från en enda källa

Som lösningsleverantör börjar Supfina inte med maskinutveckling och produktion, utan ger råd till intresserade parter och kunder om deras individuella utmaningar, validerar kvalitetsparametrar och genomför till och med egna studier för att utveckla rätt bearbetningslösning. Den efterföljande integrationen i befintliga produktionsstrukturer beaktas lika mycket som integrationen av framtidssäker automation och IT-infrastruktur.

Framför allt är automatisering av lastning och lossning till robotstödd processautomatisering för närvarande ett starkt fokus för efterfrågan. "Våra kunder kräver alltmer sofistikerade system för sina produktionsprocesser", förklarar Dominik Maier, Business Unit Manager, "oavsett om det handlar om komplex automation eller bearbetning uppströms och nedströms, erbjuder vi lösningen."

Från underhåll till produktions- och processtöd till individuell utbildning finns ett omfattande och modernt utbud av tjänster.

Fler nyheter

Industrin för rullningslager släpar efter när det gäller autonom produktion

19.01.2024 03:00

Supfina är hjältekund 2024

Supfina är en Hero Customer 2024 inom Siemens Solid Edge CAD-system.

Supfina har förse...

"Som en av de ledande leverantörerna av ytbehandlingslösningar kommer Supfina-teamet att presentera en innovation - Supfina Fact superfinish-maskinen - för intresserade parter på årets Global Industrie i Lyon, hall 4, monter C156."
Ja, och flera gånger!
"Lösningar för ytbehandling med hög precision" - det är mottot för Supfinas 132 kvadratmeter stora monter C10 i hall 10 på GrindingHub den 17-20 maj i Stuttgart.

06.12.2021 02:00

Supfina är utmärkt ...
Supfina vann tredje plats i årets ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".